Τρεις ώρες διήρκεσε το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τα στελέχη της τρόικας το απόγευμα της Τρίτης. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση κατά την τρίτη κάθοδο της τρόικας στην Αθήνα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Η σημερινή εναρκτήρια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών η οποία ήταν οργανωτικού χαρακτήρα. Κατά τη συνάντηση:

– Συμφωνήθηκε ένα πρόγραμμα εργασιών -σε επίπεδο επικεφαλής αλλά και τεχνικών κλιμακίων- με στόχο να κλείσουν αρκετές από τις εκκρεμότητες που παραμένουν και να ολοκληρωθεί το SLA. Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων συνεχίζεται η συζήτηση και για τα δημοσιονομικά (2018) και για τα εργασιακά, ώστε να κλείσουν και αυτά τα ζητήματα άμεσα.

– Τέθηκε το θέμα του άρθρου στο blog του ΔΝΤ για το οποίο η ελληνική πλευρά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τέτοιες κινήσεις εν μέσω διαπραγμάτευσης. Για το δημοσίευμα του ΔΝΤ έχουν ήδη λάβει θέση δημοσίως και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Κατά τις πληροφορίες η κυρία Βελκουλέσκου από την πλευρά του ΔΝΤ κάλυψε τον κ. Τόμσεν και σημείωσε πως θεωρεί οτι οι αναφορές δεν δυσκόλεψαν τη συζήτηση αλλά κατέγραψαν τις θέσεις του Ταμείου.

«Ηταν η πρώτη οργανωτική συνάντηση, αρκετές συναντήσεις οργανώθηκαν και σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο επικεφαλής. Δεν έχουμε ορίσει ημερομηνία τέλους» ανέφερε ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας.

Πρόσθεσε ότι έπεται συνέχεια «για όσα θέματα μπορούμε να κλείσουμε» από το staff level agreement.