Την ανησυχία τους για την αναστάτωση που προκαλούν οι εργασίες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης εκφράζουν αεροπορικές εταιρίες και φορείς του τουρισμού, καθώς η μείωση των πτήσεων μπορεί να έχει συνέπειες στην ερχόμενη σεζόν.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης αναφέρει ότι οι Ryanair, British Airways και Jet2 ήδη προχωρούν σε μειώσεις πτήσεων για το «Μακεδονία», τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί λύση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη μέσα στην εβδομάδα.

Προβληματισμό για την εξέλιξη της νέας τουριστικής περιόδου και των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εκφράζει και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος. Ο ίδιος υπογραμμίζει πρόσφατη επικοινωνία του τόσο με τη Jet2com, όσο και με τη Neos Air, από τις οποίες ενημερώθηκε ότι απορρίφθηκαν τα αιτήματά τους για άφιξη στο «Μακεδονία» μέχρι τις 21 Ιουλίου 2017, λόγω εργασιών στον αεροδιάδρομο. Ενώ, για την περίοδο από τέλος Ιουλίου και μετά, τα slots που δίνονται στις εταιρίες είναι μεσάνυχτα ή ξημερώματα.
Οπως τονίζει ο ίδιος χρειάζεται να βρεθεί μια «χρυσή τομή» σε ό,τι αφορά την υλοποίηση αυτού του έργου υποδομής, ζητώντας να μετατεθούν οι εργασίες από τον Οκτώβριο του 2017, οπότε ο προορισμός θα έχει εισέλθει σε χειμερινή περίοδο και θα είναι πιο διαχειρίσιμη η κίνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων το έργο «Επέκταση διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28» του αεροδρομίου «Μακεδονία» πρέπει να παραδοθεί στη FRAPORTόχι αργότερα από τις 15 Οκτωβρίου 2017,ενώ το έργο «Αναβάθμιση αντοχής χερσαίου τμήματος διαδρόμου 10-28»όχι αργότερα από31 Μαΐου 2017.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής σημειώνει παράλληλα ότι και ο Πρωθυπουργός είναι γνώστης του προβλήματος, καθώς έχει ενημερωθεί τόσο από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα.