Επέκταση στην Κίνα και νέες επενδύσεις στην περιφέρεια και στα αεροδρόμια σκοπεύει να πραγματοποιήσει άμεσα η Goody’s, θυγατρική της Vivartia, μέλος του oμίλου Marfin Investment Group (MIG), η οποία εγκαινίασε πρόσφατα νέο κατάστημα Goody’s Burger House στο Σύνταγμα. Πρόκειται για μια επένδυση 600.000 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα στο 2017 15 καταστήματα Goody’s θα αποκτήσουν νέα τεχνολογία, ενώ ο όμιλος στοχεύει σε νέα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στα αεροδρόμια. Την τελευταία διετία ο όμιλος έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ.
Οσον αφορά την Κίνα, όπως αναφέρθηκε, η διοίκηση του ομίλου συζητά με τοπικό συνεργάτη που διαθέτει ιδιωτικά πανεπιστήμια ώστε να επεκταθούν από κοινού και να αποκτήσουν τα πρώτα καταστήματα που θα είναι προσαρμοσμένα στις διατροφικές συνήθειες των Κινέζων. Αυτό αναμένεται να συμβεί το πρώτο εξάμηνο του 2017 και σε πόλεις άνω των 10 εκατ. κατοίκων. Η αναμενόμενη επέκταση στην Κίνα, σύμφωνα με τη διοίκηση των Goody’s, εκτιμάται ότι ενδεχομένως αλλάξει τελείως την πορεία του ομίλου.
Παρότι ο κλάδος της εστίασης σημείωσε 8%-10% γενική πτώση το εννεάμηνο του 2016, ο όμιλος Goody’s είχε ίδιο τζίρο με το περυσινό εννεάμηνο, ενώ το 2017 η εταιρεία εστίασης του ομίλου εκτιμά ότι θα εμφανίσει πωλήσεις 170 εκατ. ευρώ, όπως και το 2016. Την περίοδο της κρίσης, ο όμιλος έκλεισε 35 καταστήματα, κυρίως στην περιφέρεια, λόγω μη βιωσιμότητας.
Σχετικά με το νέο Goody’s Burger House στο Σύνταγμα υπολογίζεται να δέχεται κατά μέσο όρο περισσότερους από 100.000 επισκέπτες μηνιαίως.
Ο διευθύνων σύμβουλος της MIG και του ομίλου εστίασης της Vivartia, κ. Θανάσης Παπανικολάου, δήλωσε σχετικά με το άνοιγμα του νέου καταστήματος: «Η εταιρεία υλοποιεί τη στρατηγική της για συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Το νέο κατάστημα Goody’s Burger House στο Σύνταγμα σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον χώρο της εστίασης, υλοποιώντας το όραμα της Goody’s για πρωτοπορία και καινοτομία. Η εταιρεία, παρά τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, συνεχίζει να επενδύει σταθερά στην Ελλάδα, επιλέγοντας κομβικά σημεία, αναδεικνύοντας την επιχειρηματική και εμπορική της δυναμική και ενισχύονταςπαράλληλα σημαντικά την ηγετική της παρουσία στον κλάδο».

Σημειώνεται ότι τα Goody’s, ξεκίνησαν την πορεία τους το 1975 από τη Θεσσαλονίκη, διαθέτουν 125 καταστήματα και απασχολούν 2.000 άτομα.

HeliosPlus