Μπήκαν οι τίτλοι τέλους στο σίριαλ των διαπραγματεύσεων τις κυβέρνησης με τους Αζέρους για την πώληση του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), οι προτάσεις της αζερικής Socar και τις ιταλικής Snam δεν έγιναν δεκτές, με συνέπεια οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν.

Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ήταν σε συνεχείς συζητήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών Socar και Snam για την πώληση του 66% του Διαχειριστή. Οι διαπραγματεύσεις πέρασαν από σαράντα κύματα. Τελικά όμως, σύμφωνα με το υπουργείο, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών, σχετικά με απομείωση του τιμήματος (αποπληρωμή σε δόσεις), ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό.
Εξετάστηκαν εναλλακτικές προτάσεις που έκαναν οι υποψήφιοι αγοραστές, για τη βελτίωση της αξίας μέσω εγγυοδοτικών μηχανισμών, οι οποίες διαπιστώθηκε, τελικά, ότι είναι ανεφάρμοστες εντός του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου. «Οι προτάσεις της κυβέρνησης αποσκοπούσαν στη βελτίωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας, με βάση την αύξηση της ανακτήσιμης διαφοράς των παρελθόντων ετών, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας. Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεχτές, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΝ.