«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο της υλοποίησης του προγράμματος λόγω του ζητήματος της διευθέτησης του χρέους. Στη Νέα Δημοκρατία προφανώς είμαστε υπέρ μιας θετικής ρύθμισης. Όμως, αυτό που μας φοβίζει, είναι ότι αν δεν αλλάξει η συνολική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην οικονομία, ακόμα και μια θετική ρύθμιση για το χρέος κινδυνεύει να πάει χαμένη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Αναμφίβολα, τα τελευταία 2 χρόνια βιώνουμε μια αισθητή οπισθοδρόμηση: Πρώτα από όλα, ήταν η περιβόητη διαπραγμάτευση, η οποία είχε τεράστιο κόστος και συνέβαλε στην επιστροφή της χώρας στην ύφεση. Ο τρόπος που προχωρεί η δημοσιονομική προσαρμογή, η οποία εστιάζει στους φόρους, δημιουργώντας ασφυξία στην οικονομία και τέλος η προσέγγιση της κυβέρνησης, η οποία δεν είναι εχθρική μόνο απέναντι στην επιχειρηματικότητα αλλά και στο ίδιο το πρόγραμμα προσαρμογής! Όταν η ίδια η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα, πώς να έχουν οι επενδυτές εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση;» είπε.

«Ζητάμε πολιτική αλλαγή. Διότι η κυβέρνηση αυτή, παρά το δίχτυ ασφαλείας του ευρώ, δεν μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα τους επενδυτές, κάτι που είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.