Σε νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για την παροχή πιστωτικής γραμμής ύψους 50 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο Trade Facilitation Programme της EBRD, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία προβλέπει την παροχή χρηματοδότησης για την προώθηση των εργασιών εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων.

Η συμφωνία αυτή, εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Τράπεζας και ολοκληρώνεται στον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να συμβάλει έμπρακτα στην ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν, στην τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης και στη στήριξη του διασυνοριακού εμπορίου, τονίζει η διοίκηση της τράπεζας.

Ο κ. Γιώργος Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε σχετικά ότι «το υψηλό μερίδιο αγοράς της Τράπεζας Πειραιώς στον επιχειρηματικό χώρο , σε συνδυασμό με τη σταδιακή σταθεροποίηση της οικονομίας, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και με νέα πιστοδοτικά μέσα που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο Trade Facilitation Programme αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η πολύτιμη συνεργασία μας με την EBRD αποδίδει καρπούς, ενδυναμώνοντας τις επιχειρήσεις με διασυνοριακή δραστηριότητα και εξαγωγικό προσανατολισμό».

Από την πλευρά της η κυρία Sabina Dziurman, Επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, τόνισε πως «είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Τράπεζα Πειραιώς στο Trade Facilitation Programme της EBRD, στηρίζοντάς την για την καλύτερη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων-πελατών της. Η ενίσχυση της χρηματοδότησης του διεθνούς εμπορίου είναι καταλυτικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης και εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας».

Το Trade Facilitation Programme της EBRD ξεκίνησε το 1999, με στόχο την προαγωγή του διεθνούς εμπορίου μεταξύ των χωρών, στις οποίες έχει επενδύσει ο διεθνής οργανισμός.