Με την Περιφέρεια Αττικής, τη Marketing Greece και τον κινεζικό ταξιδιωτικό όμιλο «BEIJING INTERNATIONAL BLOOM TRAVEL SERVICE CORP» συνδέθηκε η πλατφόρμα TRIP2ATHENS. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΞΕΕ) προχώρησε στη διενέργεια τριών συμφωνιών με στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής και παρέμβασης του επίσημου ηλεκτρονικού τουριστικού οδηγού της Αθήνας και της Αττικής στις διεθνείς και εγχώριες αγορές του τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό το TRIP2ATHENS συνδέθηκε ήδη με την ψηφιακή πλατφόρμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής www.athensattica.gr, ενώ εντάχθηκε και στην πλατφόρμα DiscoverGreece.com της Marketing Greece, η οποία θα προχωρήσει στην υλοποίηση διαδικτυακής καμπάνιας για την έτι περαιτέρω προώθηση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας.

Δεδομένου ότι το TRIP2ATHENS παρουσιάζεται σε επτά γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά, κινέζικα), η τρίτη συμφωνία έγινε με τον κινεζικό ταξιδιωτικό όμιλο «BEIJING INTERNATIONAL BLOOM TRAVEL SERVICE CORP» και αφορά στην προώθηση της πλατφόρμας του ΞΕΕ στην κινεζική αγορά. Ο «BEIJING INTERNATIONAL BLOOM TRAVEL SERVICE CORP» εισήχθη στο χρηματιστήριο της Κίνας το 2016 έχοντας συστήσει θυγατρικές εταιρείες στο Χονγκ Κονγκ και στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ σε συνεργασία με το γραφείο τουρισμού Shanghai Workers’ International Travel Service Co. Ltd. δημιούργησε τις πρώτες charter πτήσεις από τη Σαγκάη προς την Ελλάδα.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της συνεργατικής πλατφόρμας ηλεκτρονικών κρατήσεων, οργάνωσης ταξιδίων και επιχειρηματικής δικτύωσης στον τομέα του τουρισμού στην περιφέρειας Αττικής TRIP2ATHENS, στις 26 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας τόνισε την απόλυτη στήριξη του υπουργείου στην πρωτοβουλία TRIP2ATHENS, επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν άρρηκτα στην ενίσχυση της εικόνας των τουριστικών επιχειρήσεων ενός προορισμού. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης σημείωσε ότι «χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση ή κόστος για τους συμμετέχοντες, το TRIP2ATHENS, προβάλλει δυναμικά το σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων (διαμονή, τουριστικά γραφεία, εστίαση, ψυχαγωγία, αγορές κ.α.) σε επτά γλώσσες, προσφέροντας εμπλουτισμένη εμπειρία και αυξημένες δημιουργικές δυνατότητες στον εγχώριο και διεθνή επισκέπτη, από το στάδιο της προετοιμασίας μέχρι και την ολοκλήρωσή του ταξιδιού του», εκφράζοντας την ικανοποίηση του Επιμελητηρίου από το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει οι τουριστικές επιχειρήσεις της Αττικής.

Αναφερόμενη στην συνεργασία του ΞΕΕ με την Περιφέρεια Αττικής η εντεταλμένη περιφερειακή Σύμβουλος για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας κυρία Ελένη Δημοπούλου εξέφρασε την πεποίθηση της ότι η πλατφόρμα αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, που προάγει την εξωστρέφεια και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος στη διεθνή αγορά του e-tourism. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία των δυο φορέων με επίκεντρο το TRIP2ATHENS.

Την πρωτοβουλία του ΞΕΕ για το TRIP2ATHENS χαιρέτησε και ο γενικός διευθυντής της Marketing Greece κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, σημειώνοντας ότι μέσω του DiscoverGreece.com θα υπάρξει άμεση προβολή της νέας πλατφόρμας, ενώ επί θύραις είναι και η ψηφιακή διαφήμισή της, μέσω των μηχανισμών προώθησης της Marketing Greece στο εξωτερικό.