«Οι Προσκυνηματικές Περιηγήσεις ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης. Η περίπτωση της Πιερίας», είναι το θέμα του B’ Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου στην Πιερία. Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η Ι. Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.
Οι στόχοι του συνεδρίου είναι η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας των ιερών μνημείων, τόπων, περιοχών, προσκυνημάτων και κειμηλίων, η προσέλκυση και ανάπτυξη των προσκυνημάτων και ταξιδίων θρησκευτικού ενδιαφέροντος και η βελτίωση της γενικότερης τουριστικής εικόνας της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, όπως προβάλλεται δια των προσκυνηματικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών των θρησκευτικών μνημείων.
Στο συνέδριο συμμετέχουν ομιλητές και προσκεκλημένοι από τον εκκλησιαστικό και πανεπιστημιακό χώρο Ρωσίας, Βουλγαρίας, Αλβανίας, Ρουμανίας Ουκρανίας Σερβίας κ.λ.π., στελέχη του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργαζόμενοι τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφοι.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ τους Συνέδρους θα προσφωνήσουν ο φιλοξενών επίσκοπος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, η υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά, Εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γεώργιος-Σταύρος Κούρτης, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. και άλλοι επίσημοι.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο συνέδριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.imkitrous.gr. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Poseidon Palace στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, ενώ οι σύνεδροι θα φιλοξενηθούν και θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία που συνεργάζονται με την Οργανωτική Επιτροπή στην ευρύτερη περιοχή.