Ανοδικά μεγέθη και επενδύσεις αναμένει για εφέτος η Praktiker Hellas, ενώ το 2016 αύξησε τους εργαζομένους της, παρά την κρίση στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Praktiker Hellas συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ελληνική οικονομία με ένα πανελλαδικό δίκτυο 15 καταστημάτων, ένα ταχέως αναπτυσσόμενο e-shop, εξειδικευμένο τμήμα B2B, μια ομάδα 1.400 εργαζομένων και περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις στο ιστορικό της.
Για το σύνολο των 25 χρόνων η Praktiker Hellas σημειώνει κύκλο εργασιών ύψους 4,2 δισ. ευρώ και έχει καταβάλει ή αποδώσει ασφαλιστικές εισφορές, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος που συνολικά αθροίζουν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της χώρας.
Το θετικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας καταγράφεται επίσης και στα στοιχεία του 2016: ο κύκλος εργασιών βελτιώθηκε φτάνοντας τα 167,01 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 3,8% συγκριτικά με το 2014, η κερδοφορία άγγιξε τα 2,09 εκατ. ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 7%, με τον μέσο όρο διακράτησης του ανθρώπινου δυναμικού να ανέρχεται σε 89,5%.
Η ιστορία της Praktiker ξεκινάει με το πρώτο κατάστημά της, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 1991 στο Ελληνικό και αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία του υπ’ αριθμόν ένα δικτύου καταστημάτων για ιδιοκατασκευές στη χώρα, διαδίδοντας τη φιλοσοφία Do It Yourself – DIY στους Ελληνες, σύμφωνα με τη διοίκησή της. Η Praktiker Hellas, μέσω του δικτύου της, που εκτείνεται σε 90.000 τ.μ. αλλά και του e-shop της, εξυπηρετεί 6.000.000 πελάτες ετησίως, προσφέροντάς τους περισσότερα από 50.000 προϊόντα, ιδέες και λύσεις για το σπίτι, τον κήπο, τις κατασκευές, το αυτοκίνητο και τον ελεύθερο χρόνο. Σημειώνεται ότι η Praktiker Hellas από τον Απρίλιο του 2014 αποτελεί μέλος της καναδικής Fairfax Financial Holdings Limited.
Με ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, που μετρά πλέον των 200.000 ανθρωποωρών, η Praktiker Hellas φροντίζει για την ανάπτυξη των 1.400 εργαζομένων της. Παράλληλα, σημαντικό κομμάτι στο οικοσύστημα της Praktiker Hellas αποτελεί η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους 400 προμηθευτές της, το 76% των οποίων είναι ελληνικές επιχειρήσεις.
Το αναπτυξιακό πλάνο της Praktiker Hellas εστιάζει στη διεύρυνση του δικτύου της, η οποία πραγματοποιείται με αυτοχρηματοδοτούμενες επενδύσεις. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2016, προστέθηκε στο δίκτυο της Praktiker Hellas ένα νέο κατάστημα στη Ρόδο, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας. Το Praktiker Ρόδου αποτελεί ταυτόχρονα και το πρώτο κατάστημα στο οποίο εφαρμόστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Praktiker Hellas, που σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο του δικτύου καταστημάτων της.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, ο κ. Γιάννης Σελαλμαζίδης, διευθύνων σύμβουλος της Praktiker Hellas, δήλωσε σχετικά ότι «το 2016 είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έτος για όλους εμάς στην Praktiker Hellas. Με τη συμπλήρωση των 25 χρόνων παρουσίας μας στην Ελλάδα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητούμε για το εξαιρετικά θετικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας, ειδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύσκολων ετών για τη χώρα. Ενα αποτύπωμα που δεν θα είχαμε καταφέρει να σημειώσουμε χωρίς το σαφές στρατηγικό μας πλάνο, τη σημαντική προσπάθεια των 1.400 εργαζομένων μας και την άψογη συνεργασία με τους προμηθευτές μας. Από εδώ και πέρα, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε αναπτύσσοντας την αγορά, διατηρώντας σταθερές τις αξίες της Praktiker Hellas και επιτυγχάνοντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες μας, τους εργαζομένους μας και τους μετόχους μας».

Κλείνοντας 25 χρόνια λειτουργίας στη χώρα, η Praktiker Hellas δεσμεύεται να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, ενώ ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός της περιλαμβάνει την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της, για παρουσία σε ακόμη περισσότερα κομβικά σημεία στην Ελλάδα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

HeliosPlus