Πιεσμένο, αλλά ρεαλιστικό χαρακτήρισε το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, που θα διεξαχθούν «τις επόμενες 9 μέρες», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μετά την πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών, στην Αθήνα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις στη πρωινή συνάντηση δεν μπήκαν στην ουσία των θεμάτων και επανέλαβε ότι στόχος για την κυβέρνηση αποτελεί το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης έως το EuroWorking Group της 28ης Νοεμβρίου.

Για «καλό κλίμα» στην εναρκτήρια συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της δεύτερης αξιολόγησης, μιλά και το υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος, Οικονομίας, Δ.Παπαδημητρίου, Ενέργειας Γ.Σταθάκης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ.Χουλιαράκης, συζητήθηκε το πρόγραμμα και η ατζέντα των συναντήσεων για το επόμενο διάστημα, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, προσθέτουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου.