Με ρημαγμένη χώρα παρομοίασε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), το πρωί της Τετάρτης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ιδεοληπτική και ανίκανη.

Στη συνάντηση έγινε λόγο για «τις δραματικές συνθήκες στην πραγματική οικονομία και την πτώση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο» η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μητσοτάκης, «οφείλεται στην κρίση εμπιστοσύνης, στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και στην υπερφορολόγηση.

«Η Ελλάδα μοιάζει με ρημαγμένη χώρα» σημείωσε, αυτό γιατί «η ύφεση συνεχίζεται, οι επενδυτές την εγκαταλείπουν, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για πολιτική αλλαγή, τονίζοντας πως η χώρα «χρειάζεται μείωση φόρων, μείωση δαπανών, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων».

«Για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η ρευστότητα στην αγορά, να γίνουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.