Για υποκρισία και «πολιτική απάτη» στο θέμα της ΔΕΗ κατηγορεί τους υπουργούς Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτο και Ενέργειας Π.Σκουρλέτη ο Γιάννης Μανιάτης, υπεύθυνος της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, που έχει διατελέσει και υπουργός Ενέργειας.

«Υποκρίνονται πως δεν ξέρουν τι υπογράφουν» τονίζει, σημειώνοντας ότι «στις 25 Μαίου 2016 υπέγραψαν για το διαγωνισμό του 17% της ΔΕΗ». Παραθέτει μάλιστα και το σχετικό ΦΕΚ.

«Οι ίδιοι υπουργοί με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα τον Αύγουστο του 2015 υπέγραψαν την «καταδίκη» της ΔΕΗ» προσθέτει ο κ. Μανιάτης.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο facebook o Γιάννης Μανιάτης αναφέρει:

«Υποκριτές και πάλι για τη ΔΕΗ Τσακαλώτος – Σκουρλέτης.
Γι’ άλλη μια φορά Τσακαλώτος και Σκουρλέτης υποκρίνονται ότι δεν ξέρουν τι υπογράφουν. Στις 25 Μαΐου 2016 υπέγραψαν για το διαγωνισμό του 17% της ΔΕΗ. Τώρα το αρνούνται και οι δύο. Η Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1472/25.5.2016) τους διαψεύδει. Παραλογισμός; Υποκρισία; Τελικά, σκέτη πολιτική απάτη.»

» Οι ίδιοι Υπουργοί με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα τον Αύγουστο του 2015 με το ν.4336/14.8.2015 υπέγραψαν την «καταδίκη» της ΔΕΗ μέσα σε 3 χρόνια να συρρικνωθεί στο 49% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στο 49% των Ελλήνων πολιτών – πελατών. Με ΜΗΔΕΝΙΚΟ αντάλλαγμα. Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Οι αποδείξεις της υποκρισίας τους» καταλήγει ο κ. Μανιάτης παραθέτοντας το σχετικό ΦΕΚ.