Σοκολάτες με λιγότερες ενοχές παράγει η οικογενειακή επιχείρηση Κοχύλι, με αποτέλεσμα να βρίσκει ανταπόκριση σε έλληνες αλλά και ξένους καταναλωτές σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για τη μοναδική ελληνική εταιρεία που παράγει βιολογικές σοκολάτες, ενώ παράλληλα το προϊoντικό της χαρτοφυλάκιο διαθέτει και άλλα πιο υγιεινά σνακ, όπως μαρμελάδες, φυσικούς χυμούς χωρίς ζάχαρη, μπάρες δημητριακών και superfoods χωρίς γλουτένη.
Η καινοτομία στα προϊόντα και η υιοθέτηση των νέων τάσεων για πιο υγιεινή διατροφή είναι οι βασικοί λόγοι ανάπτυξης και επιβίωσης της εταιρείας Κοχύλι, ειδικά στη δύσκολη εποχή της κρίσης που διανύει η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κ. Δημήτρης Κόλλιας, μέτοχος και γιος του ιδρυτή της οικογενειακής επιχείρησης με έδρα την Κόρινθο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 από το ζευγάρι Παναγιώτη και Μάρθας Κόλλια, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκαν και τα παιδιά της οικογένειας, σπουδάζοντας μάλιστα μαγειρική και οικονομικά, προκειμένου να εξελίξουν το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής που διατηρούσαν οι γονείς εδώ και 25 έτη. Οταν ιδρύθηκε η εταιρεία παρήγαγε μόνο σοκολάτα, λόγω προτίμησης των ιδιοκτητών αλλά και των καταναλωτών, προσθέτει ο κ. Δ. Κόλλιας, αλλά η τάση των καταναλωτών για μια πιο υγιεινή διατροφή «έστρεψε το ενδιαφέρον της εταιρείας σε βιολογικά προϊόντα και μάλιστα χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Επιπλέον, επειδή από το 2012 το κακάο έχει αυξητική πορεία στις τιμές του, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί ως και το 2020 περίπου, έχει μειωθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς αυτό, λόγω κόστους. Για αυτό και εμείς στραφήκαμε στην παραγωγή και άλλων προϊόντων».
Το 2005 η εταιρεία Κοχύλι ξεκίνησε να παράγει πρώτη στην Ελλάδα τη βιολογική σοκολάτα, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει αύξηση πωλήσεων 200%. Από το 2010 παρήγαγε και άλλα προϊόντα, όπως φυσικούς χυμούς, μαρμελάδες και κέικ χωρίς ζάχαρη και μπάρες δημητριακών με superfoods, χωρίς γλουτένη. H καινοτομία των προϊόντων οδήγησε στη χρηματοδότηση της εταιρείας τρεις φορές μέσω του ΕΣΠΑ, εκ των οποίων η μία ήταν για έρευνα και ανάπτυξη, για παραγωγή σοκολάτας με τη γλυκαντική ύλη του φυτού στέβια, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.
H έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στο Λουτράκι Κορινθίας στις ιδιωτικές της εγκαταστάσεις. Τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται σήμερα σε βιολογικά καταστήματα, ντελικατέσεν, καταστήματα παραδοσιακών τροφίμων, κάβες, φαρμακεία, καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, κ.α., στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως Αγγλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Καζακστάν, Δανία, Ρουμανία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ