Oι ιταλικοί σιδηρόδρομοι Ferrovie dello Stato Italiane και η Skoda Transportation υπέβαλαν σήμερα, Δευτέρα, στο ΤΑΙΠΕΔ εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% της ΕΕΣΣΤΥ (Rosco).

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου θα αξιολογήσουν, σύμφωνα με τους όρους και τα κριτήρια που περιλαμβάνονται στη διαδικασία πρόσκλησης, τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για το εάν πληρούνται τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, η οποία προβλέπει την πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί η 5η Δεκεμβρίου 2016, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουλίου η ιταλική κρατική εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiane SpA ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντί 45 εκατ. ευρώ. Τότε ο διαγωνισμός για την ΕΕΣΣΤΥ, που έτρεχε παράλληλα, κηρύχθηκε άγονος και εν συνεχεία επαναπροκηρύχθηκε. Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής σημαντικότερος πελάτης της εταιρείας είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκτιμήθηκε από στελέχη της αγοράς ότι η Trenitalia βρίσκεται πια σε πλεονεκτική θέση για την απόκτηση και της ΕΕΣΣΤΥ.