Τη διατήρηση της ξενοδοχειακής λειτουργίας στο συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο της πλειοδότριας εταιρείας Jermyn Street Real Estate Fund IV. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής εξαγοράς του τουριστικού συμπλέγματος, η οποία αναμένεται στις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες, ανοίγει ο δρόμος για τις προβλεπόμενες εργασίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μονάδα The Westin θα λειτουργήσει έως τις 16 Οκτωβρίου καθώς έχει εποχική λειτουργία.

Θα ανοίξει ωστόσο εκτάκτως στις αρχές Νοεμβρίου για να υποδεχθεί δύο μεγάλα συνέδρια και στη συνέχεια θα παραμείνει κλειστή για τους χειμερινούς μήνες. Παράλληλα, το ξενοδοχείο Arion, στο οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθούν εργασίες ανακαίνισης, αυτές θα γίνουν τμηματικά, αφήνοντας μέρος της υποδομής σε λειτουργία για τους πελάτες.

Ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών θα είναι επίσης το εστιατόριο Nobu, η παραλία Astir Beach, αλλά και η μαρίνα του Αστέρα.
Το νέο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στις αρχές Ιουλίου, ενώ έχουν υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις για να καταστεί προεδρικό διάταγμα και να προχωρήσει ο επενδυτής στα σχετικά έργα. Πιο συγκεκριμένα, το νέο ΕΣΧΑΔΑ προβλέπει τη λειτουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, μέχρι 15 αυτοτελών πολυτελών κατοικιών, εστιατορίων, αναψυκτηρίων, εμπορικών καταστημάτων και εστίασης καθώς και πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων. Το πρώτο, το οποίο απορρίφθηκε, προέβλεπε μεταξύ άλλων τη λειτουργία 100 κατοικιών.
Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ έγινε στις 16 Ιανουαρίου 2013. Η Jermyn Street ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής στις 13 Φεβρουαρίου 2014 και υπέγραψε τη σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ στις 17 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου.
Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ για το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑστήρΠαλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, εκ των οποίων τα 300 θα δοθούν στην Εθνική Τράπεζα και τα 100 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ. Τα χρήματα καταβάλλονται από τη θυγατρική εταιρεία της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, Apollo Investment Hold Co, ενώ στο σχήμα συμμετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια, του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, άλλοι άραβες επενδυτές, η τουρκική Dogus Group, μέσω της D-Marine Investments Holding, καθώς και δύο fund της AGC Equity Partners.
Εν τω μεταξύ, ρεκόρ σημείωσαν τα έσοδα τηςΑστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ το πρώτο εξάμηνο του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 48% έναντι του 1ου εξαμήνου του 2015, φθάνοντας στα 14,033 εκατ. ευρώ (1οεξάμηνο 2015 9,498 εκατ. ευρώ), χάρη τόσο στη διοργάνωση των Ποσειδωνίων, αλλά κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων μετά από τη δυναμική τοποθέτηση στην αγορά, καθώς και τις σημαντικές προωθητικές δράσεις της και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Ειδικότερα, τα έσοδα από δωμάτια ενισχύθηκαν κατά 53% σε ετήσια βάση, χάρη τόσο στην αύξηση των διανυκτερεύσεων των ξενοδοχείων κατά 37% όσο και στην αύξηση της μέσης τιμής διανυκτερεύσεων κατά 12%.

HeliosPlus