Συνεχίζεται αμείωτη η αντιπαράθεση στην Βουλή γύρω από την μεταβίβαση δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο να διαβεβαιώνει ότι «στο υπερταμείο δεν υπάρχει επιτροπεία, δεν υπάρχει υποθήκευση της περιουσίας, οι μετοχές είναι μόνο στο ελληνικό Δημόσιο, δεν μεταβιβάζονται και δεν μπορούν να πωληθούν». «Μόνο ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να δεχθεί μια ιδιωτικοποίηση», είπε χαρακτηριστικά ενώ μεταξύ των άλλων επιχειρημάτων επικαλέστηκε και το ότι «μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υπερταμείο για να κάνουμε αναδιαρθρώσεις στις επιχειρήσεις».

«Το μεγάλο στοίχημα είναι μέσα από το υπερταμείο να έχουμε στρατηγική αναδιάρθρωσης και θα το δείτε όταν έρθει ο εσωτερικός κανονισμός», είπε. Επίσης, αναφέρθηκε και στο ρουσφέτι, λέγοντας ότι με την μεταβίβαση των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο «φτιάχνουμε μία σχέση με τις ΔΕΚΟ και την δημόσια διοίκηση που κόβει την παλαιά πολιτική, που δεν είναι το παλαιό ρουσφέτι, το παλαιό πελατειακό κράτος, αλλά συντονίζεται με τις ανάγκες της κοινωνίας και την κοινωνική λογοδοσία». «Αυτό που θέλατε εσείς, να βάζετε τους δικούς σας ανθρώπους, τελείωσε», τόνισε, δηλώνοντας ότι το υπερταμείο είναι μια πραγματική ασπίδα και δεν είναι φύλλο συκής. «Δεν γίνεται εκποίηση ούτε ιδιωτικοποίηση», διαβεβαίωσε.

Επίθεση από Δένδια

Επίθεση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «ξεκινάτε να στήνετε το δήθεν παιχνίδι των εκλογών». «Αρχίσαμε να σας μυριζόμαστε. Στήνετε τους δράκους», είπε, ενώ αναφερθείς στο υπερταμείο είπε ότι περνά σε αυτό το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Ο κ. Τσακαλώτος αντέδρασε λέγοντας: «Δεν έχετε εξηγήσει πού λέει ότι το σύνολο της δημόσιας περιουσίας πάει στο Ταμείο. Δεν υπάρχει πουθενά». Ενώ πρόσθεσε ότι «δεν πάει το σύνολο της περιουσίας, δεν είμαστε αναγκασμένοι να τα ιδιωτικοποιήσουμε όλα και αυτό είναι μια νίκη».

Ο κ. Δένδιας του απάντησε πως «όλα πάνε στο Ταμείο». «Αν αυτό δεν αφορά το σύνολο της περιουσίας τότε τι αφορά; Θέλετε να είναι το 80%; Όλο αυτό έχει περάσει υπό ξένο έλεγχο και έγινε επί των δικών σας ημερών. Θέσατε τη χώρα υπό επιτροπεία», πρόσθεσε.