Προσέχει για να… έχει σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η ασφαλιστική αγοράLloyd’s of London, που την περασμένη εβδομάδα διά στόματος του προέδρου της ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συστήσει μια θυγατρική εταιρεία εκτός της Βρετανίας μόλις ενεργοποιηθεί η διαδικασία εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Τώρα επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη δημιουργία ενός σχεδίου που θα διασφαλίζει ότι η Lloyd’s θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τις συναλλαγές της σε όλη την Ευρώπη»
επισήμανε σε δηλώσεις της η Ινγκα Μπιλ, διευθύνουσα σύμβουλος της κορυφαίας ασφαλιστικής αγοράς. Ο θεσμός των λεγόμενων «δικαιωμάτων διαβατηρίου» επιτρέπει σε βρετανικές εταιρείες χρηματοοικονομικής φύσης να ασκούν ελεύθερα τις δραστηριότητές τους και στα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της Ενωσης.
Υποψήφιες έδρες


Σύμφωνα με την «Guardian», το αφεντικό της Lloyd’s τόνισε ότι πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι υποψήφιες για την έδρα της νέας θυγατρικής, μεταξύ των οποίων το Δουβλίνο, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη. Η πραγματοποίηση του σχεδίου συνεπάγεται και τη μετακίνηση μέρους του προσωπικού από το Λονδίνο, γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Η Μπιλ περιέγραψε την υπόθεση του Brexit ως «μείζον ζήτημα» και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει η Lloyd στην ιστορία της. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι πρόθεση της ασφαλιστικής αγοράς είναι σαφώς να κρατήσει το Λονδίνο ως βάση καθώς «αυτό ήταν το σπίτι μας για 328 χρόνια και θα παραμείνει έτσι».
Ο πρόεδρος της Lloyd’s, Τζον Νέλσον, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι «οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και το σχέδιο αυτό θα είναι έτοιμο μόλις η βρετανική κυβέρνηση ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για αποχώρηση από την ΕΕ, ενεργοποιώντας το Αρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ