Μετά από έξι χρόνια πτώσης ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης σταθεροποιείται. Οι ασφαλισμένοι μετά το κύμα ακύρωσης συμβολαίων που ξέσπασε στις αρχές της κρίσης επιστρέφουν και οι εταιρείες του κλάδου –όσες άντεξαν –ανακάμπτουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Υγείας της Ενωσης Ασφαλιστικων Εταιρειών Ελλάδος που ανακοινώθηκαν οι ενεργοί ασφαλισμένοι του κλάδου ασφάλισης υγείας μέσω ατομικών ή ομαδικών συμβολαίων ανέρχονται σε 1.607.500 άτομα.
Εξ αυτών το 48% είναι ασφαλισμένοι σε προγράμματα υγείας μέσω ομαδικών συμβολαίων (επιχειρήσεων κ.ά.) και το 52% μέσω ατομικών συμβολαίων ασφάλισης. Από την έρευνα προκύπτει ότι το 2012 ο αριθμός των ασφαλισμένων ξεπερνούσε τα 1.650.000 άτομα για να υποχωρήσει και να σταθεροποιηθεί το 2015 στο σημερινό επίπεδο. Από την ίδια έρευνα της Επιτροπής Υγείας που «υπογράφουν» η υπεύθυνη του κλάδου υγείας της ΕΑΕΕ, κυρία Χ. Ανδρικοπούλου και η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη προκύπτει ότι η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων ανέρχεται στα 643 εκατομμύρια ευρώ και οι αποζημιώσεις που δόθηκαν (για νοσοκομειακή περίθαλψη) την περυσινή χρονιά ανήλθαν σε 403 εκατομμύρια ευρώ.
Τίτλοι τέλους στην International Life

Μετά τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής στην Εθνική Ασφαλιστική και την απομάκρυνση των ιδιοκτητών (Φωκίωνα και Γιάννη Μπράβου) η Τράπεζα της Ελλάδος ανέθεσε στον ασφαλιστικό διαχειριστή κ. Ιωάννη Περιστέρη τη διοίκηση της International Life, σε αντικατάσταση του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος ο ασφαλιστικός διαχειριστής αναλαμβάνει:
1Να αναθέσει σε εμπειρογνώμονες την εξέταση των φακέλων των ακινήτων της εταιρείας που έχουν επιλεγεί από την ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου που εγκρίθηκε με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και τη σύνταξη και παράδοση στην εταιρεία σχετικής έκθεσης. Στην έκθεση αυτή θα αναφέρονται η νομική κατάσταση των ακινήτων ως προς την κυριότητα και τυχόν εμπράγματα δικαιώματα επ’ αυτών και οι ενέργειες, ο εκτιμώμενος χρόνος και το κόστος που απαιτεί η νομιμοποίηση της κατάστασης των ακινήτων, προς τον σκοπό της μεταβίβασης αυτών.
2Να υποβάλει προς την Τράπεζα της Ελλάδος την έκθεση των εμπειρογνωμόνων με τα σχόλιά του ως προς τη δυνατότητα της εταιρείας να αντεπεξέλθει στις απαιτούμενες ενέργειες, έως την 3η Οκτωβρίου 2016.

HeliosPlus