Στα βαθιά μπαίνει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα δεδομένου ότι σήμερα αγγίζει το καυτό θέμα των αλλαγών στα εργασιακά.

Oι εκπρόσωποι των θεσμών συναντώνται με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο με το ραντεβού, όπως αναφέρουν Τα Νέα, να είναι περισσότερο διερευνητικό καθώς η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να αρχίσει διαπραγμάτευση προτού παραδοθεί και στις δύο πλευρές το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής που έχει συσταθεί με τη συμφωνία κυβέρνησης και θεσμών.

Τα επίμαχα θέματα είναι τρία και σχετίζονται με την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων, τις ομαδικές απολύσεις και τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Οι πληροφορίες εμφανίζουν την επιτροπή να προτείνει ότι δεν χρειάζονται αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, επομένως το υπουργείο Εργασίας έχει κάθε λόγο να επιθυμεί την παράδοση του πορίσματος προτού η διαπραγμάτευση περάσει στα θέματα ουσίας.

Όσο για τις ομαδικές απολύσεις, η κυβέρνηση επιδιώκει η συζήτηση να παραταθεί ώσπου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποφασίσει για το θέμα -μέσα στον Οκτώβριο- κάτι που θα σήμαινε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να υπακούσει σε μια ευρωπαϊκή επιταγή και όχι να προβεί σε μια υποχώρηση έναντι των τροϊκανών.