Την αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση, την αύξηση του ΦΠΑ και την επιβολή νέων φόρων, επιρρίπτει η ΝΔ με ανακοίνωση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της, Μανώλη Κεφαλογιάννη, και του Υπεύθυνου του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Σημειώνεται, ότι σε απάντηση ερώτησης του Μανώλη Κεφαλογιάννη για την εξίσωση της φορολογίας του αγροτικού πετρελαίου με το πετρέλαιο κίνησης, ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί, ξεκαθάρισε: «Η ευθυγράμμιση των επιπέδων των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για γεωργικούς σκοπούς με τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για τις μεταφορές ήταν δέσμευση που ανέλαβε η ελληνική Κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου συμφωνίας που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015».

Είχε προηγηθεί ανάλογη απάντηση για την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Στο πλαίσιο αυτό οι κ.κ. Κεφαλογιάννης και Βεσυρόπουλος στην κοινή τους δήλωση αναφέρουν:

«Ένα προς ένα, τα «φύλλα συκής» πέφτουν και τα άλλοθι της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, καταρρέουν. Μετά την αποκάλυψη, ότι η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ήταν επιλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακολούθησε και η επιβεβαίωση, ό,τι η κατάργηση του μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, ήταν επιλογή της Κυβέρνησης και όχι απαίτηση των δανειστών, όπως επιβεβαίωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος κ. Μοσκοβισί».

Ακολούθως, οι δύο βουλευτές καταλογίζουν τη συνολική ευθύνη στην κυβέρνηση: «Τα ψέματα για τον κ. Τσίπρα τελείωσαν. Είναι πλέον σαφές ότι η υπερφορολόγηση, η αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α.και η επιβολή νέων φόρων χωρίς τέλος και χωρίς λογική, ήταν και είναι επιλογή της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Επιλογή που εξοντώνει τις παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας και σπρώχνει τη χώρα σε βαθιά ύφεση».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη σταθερή και συνολική θέση της ΝΔ: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη – και οι πολίτες απαιτούν – μια άλλη πολιτική, που θα μειώνει φόρους και δαπάνες, θα προωθεί ιδιωτικοποιήσεις και θα υλοποιεί μεταρρυθμίσεις, για να βγει η χώρα από την κρίση. Την πολιτική που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία και, με την εμπιστοσύνη των πολιτών, θα υλοποιήσει σύντομα».