Θέση υπέρ του Α. Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αναμένεται να λάβει με παρέμβασή της η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται ανώνυμες ευρωπαϊκές πηγές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ανδρέας Γεωργίου, βετεράνος του ΔΝΤ, έχει συσπειρώσει αρκετούς ανώτερους οικονομολόγους και στατιστικολόγους από όλο τον κόσμο, γύρω του. Ορισμένοι μάλιστα βοηθούν ώστε να πληρώσει τα έξοδα υπεράσπισής του.

Η περίπτωση φάνηκε να εξασθενεί, αλλά στις αρχές του μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση, ασκώντας νέα πίεση στον Γεωργίου.

Πηγή της ΕΕ ανέφερε στο Reuters ότι η Κομισιόν, της οποίας η στατιστική υπηρεσία Eurostat έχει επιβεβαιώσειτα δεδομένα που παρείχε η ΕΛΣΤΑΤ, θα προχωρήσει σε ανακοίνωση για το θέμα αργότερα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι Βρυξέλλες ήταν ευρέως υπέρ της ΕΛΣΤΑΤ στο παρελθόν, εν τω μέσω επικρίσεων για το έργο της υπηρεσίας από διάφορους Έλληνες πολιτικούς από όλο το πολιτικό φάσμα.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ είναι γενικώς απρόθυμο να παρεμβαίνει σε εσωτερικές πολιτικές διαμάχες, καθιστώντας έτσι σημαντική οποιαδήποτε δημόσια στάση στην εν λόγω διαμάχη στην Ελλάδα.