Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε, σύμφωνα με τις προβλέψεις, στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

To ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,3%, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), μετά την αύξησή του κατά 0,6% στο πρώτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 1,6% έναντι 1,7% στο πρώτο τρίμηνο. Το ΑΕΠ της ΕΕ αυξήθηκε 0,5% έναντι 0,4% στο πρώτο τρίμηνο και σε ετήσια βάση 1,8%, όσο και στο πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με άλλα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε απρόσμενα τον Ιούλιο στο 0,2% (σύγκριση με τον Ιούλιο του 2015) από 0,1% τον Ιούνιο, σημειώνοντας τον υψηλότερο ρυθμό από τον Ιανουάριο.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ δείχνουν ότι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης ήταν εύθραυστη πριν ακόμη από την ψήφο των Βρετανών για έξοδο από την ΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η ορατότητα είναι χαμηλή μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και ότι ο ίδιος παραμένει έτοιμος να δράσει τους επόμενους μήνες, εάν η έξοδος της Βρετανίας πλήξει την ανάπτυξη ή καθυστερήσει την επιστροφή του πληθωρισμού προς τον στόχο της ΕΚΤ, που είναι λίγο κάτω από το 2%.