Άμεσο όφελος 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα δημόσια ταμεία θα επιφέρει η λειτουργία του ανανεωμένου αεροδρομίου της Πάρου, το οποίο εγκαινιάστηκε και επισήμως σήμερα, Παρασκευή, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα. Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, στη διάρκεια της τελετής στα 4,2 εκατ. ευρώ που θα εξοικονομήσει το Δημόσιο, το οποίο μέχρι σήμερα επιδοτούσε ελλείψει επαρκών υποδομών τη γραμμή Αθήνα – Πάρος ως άγονη, «θα προστεθούν άλλα 2,5 εκατ. το χρόνο από τα έσοδα από το ΦΠΑ, άμεσα έσοδα από το ΦΠΑ και από τα τέλη αναχώρησης από την Αθήνα».
Η συμβολή της Olympic Air, η οποία υποστήριξε οικονομικά με το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ την κατασκευή της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών καθώς και έργων υποδομής του νέου αερολιμένα, υπολογίζεται ότι επιτάχυνε κατά πέντε χρόνια την ολοκλήρωση των έργων. Εκτιμάται ότι με την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του έργου χάρη στην αποφασιστική συμβολή της Olympic Air εξασφαλίζεται εξοικονόμηση της τάξεως των 20-25 εκατ. ευρώ από επιδοτήσεις που θα επιβάρυναν το κράτος.
Το ποσό που επενδύθηκε μάλιστα είναι το τελευταίο μέρος των χρημάτων που πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο για την επιδότηση του δρομολογίου. Πέραν της οικονομικής υποστήριξης η Olympic Air ανέλαβε συνολικά το project management και τη συνολική επίβλεψη της προόδου του συγκεκριμένου έργου, βάσει των σχεδίων που είχε υλοποιήσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Το έργο, που έγινε μέσα σε 102 ημέρες, ολοκλήρωσε ουσιαστικά την επένδυση για την κατασκευή του νέου διαδρόμου προσγείωσης / απογείωσης, μήκους 2 χλμ, που ξεκίνησε το 2012 και ολοκληρώθηκε από την Πολιτεία στις αρχές του 2015. Όμως οι συνήθεις καθυστερήσεις, με τις οποίες προχωρούν τα έργα στη χώρα μας, δεν επέτρεψαν την λειτουργία του τον Απρίλιο του 2015, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Μετά την ολοκλήρωση των έργων στο νέο αεροδρόμιο διασφαλίζεται άμεσα η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο νησί κατά 150.000 επιβάτες. «Από αυτό το μήνα θα έχουμε τρεις με τέσσερις φορές παραπάνω θέσεις από ό,τι πριν. Από αυτό το μήνα και τα εισιτήρια θα είναι φθηνότερα, ήδη πολλοί από εσάς έχουν αγοράσει από τα 20.000 εισιτήρια με 39 ευρώ γιατί υπάρχουν θέσεις» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Βασιλάκης.
Παράλληλα, η Olympic Air παρουσίασε από τον νέο αερολιμένα την έναρξη νέου δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Πάρος από τις 4 Αυγούστου 2016. Επίσης, με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου, η εταιρεία θα έχει πλέον τη δυνατότητα να επιχειρεί στην Πάρο με μεγαλύτερο τύπο αεροσκάφους και έτσι δύναται να προσφέρει τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο πολλαπλάσιες διαθέσιμες θέσεις.
Όπως τόνισε ο κ. Βασιλάκης, τα άμεσα έσοδα που έχει το κράτος από την έναρξη της λειτουργίας του νέου αερολιμένα, χωρίς να υπολογίζεται η συμβολή του στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, «προορίζει το Δημόσιο ένα μέρος από αυτά να διαθέσει στην επέκταση του σταθμού, ώστε να μπορέσει να φέρει και μεγαλύτερα αεροπλάνα και περισσότερους επιβάτες». Ζητούμενο είναι να προχωρήσει άμεσα η Β’ φάση επένδυσης, ανάπτυξης, στελέχωσης και οργάνωσης του κρατικού αερολιμένα Πάρου, ώστε να μπορεί αυτό να δέχεται και jet αεροσκάφη και έτσι να πολλαπλασιασθεί η αύξηση της επιβατικής κίνησης προς το νησί.
Ο αντιπρόεδρος της Aegean δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα αποτελέσματα του «γάμου» με την Ολυμπιακή. «Μέσα σε τρία χρόνια έχουμε αποδείξει ότι έχουμε αυξήσει τις θέσεις εργασίας, έχουμε αυξήσει κατά 4 εκατ. τις θέσεις στο εξωτερικό, έχουμε προσθέσει 50 προορισμούς στο εξωτερικό, έχουμε βεβαίως προσλάβει, λειτουργούμε με 1.000 άτομα σχεδόν περισσότερο απ’ ό,τι όταν οι δύο εταιρείες ήταν χώρια.

Και στις άγονες γραμμές, στις δύσκολες αυτές εποχές, με τα αρκετά χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, τα αξιοποιήσαμε όμως και αυξήσαμε 50% την κίνηση στις άγονες γραμμές τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι όπως ξέρετε ο εσωτερικός τουρισμός είχε πρόβλημα. Η αύξηση στην κίνηση έγινε γιατί τώρα έρχονται περισσότεροι ξένοι και συνδέονται με περισσότερα δρομολόγια σε περισσότερα νησιά. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα ενός μεγαλύτερου δικτύου, μιας μεγαλύτερης εταιρείας» είπε.