Δριμεία επιθεση κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή δηλώσεις του Στέργιου Πιτσιόρλα για την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ.

Σχολιάζοντας δήλωσή του περί έναρξης της διαδικασίας πώλησης του 17% της ΔΕΗ το 2017, όταν ολοκληρωθεί η υπόθεση του ΑΔΜΗΕ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι πρόκειται για 100% προσωπική άποψη του κ. Πιτσιόρλα και ότι ο ίδιος είναι σε θέση να ξέρει καλύτερα από εκείνον, ο οποίος δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, ποιοι είναι οι σχεδιασμοί.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πιτσιόρλας περνά σε άλλα χωράφια κα του συνέστησε να «καθίσει στ’ αυγά του».

Ωστόσο, το ΦΕΚ με αριθμό 1472/25/5/2016, στο οποίο δημοσιεύεται η απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), δίνεται έγκριση στο επιχειρησιακό πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με το capital.gr , σε αυτές τις 28 σελίδες καταγράφονται αναλυτικά τα επόμενα βήματα των αποκρατικοποιήσεων που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το Ταμείο, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης του 17% της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔαναφέρει ρητά ως μέθοδο αξιοποίησης την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, ενδεχομένως και το 2016.

Τα επόμενα βήματα που περιγράφονται είναι: «Πρόσληψη συμβούλων από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το 3ο τρίμηνο του 2016», ενώ τονίζεται ότι «η στρατηγική θα αποφασιστεί από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ».