Μετά από τρεις μήνες συνεχόμενων εκροών, τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατέγραψαν και πάλι εισροές τον Μάιο.
Γενικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από 28 Ενώσεις Θεσμικών Επενδυτών, τα αμοιβαία κεφάλαια οι οι εναλλακτική οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων κατέγραψαν εισροές ύψους 52 δισ. το Μάιο, σε σύγκριση με τις εισροές των 65 δισ. του Απριλίου.
Τα αμοιβαία κατέγραψαν εισροές ύψους 41 δισ. ελάχιστα μειωμένες σε σχέση με τις εισροές των 44 δισ. του προηγούμενου μήνα. Η μείωση των εισροών οφείλεται στη μείωση των καθαρών πωλήσεων των ομολογιακών ΟΣΕΚΑ.
Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς) κατέγραψαν εισροές ύψους 24 δισ. το Μάιο, από 33 δισ. τον Απρίλιο. Οι Μετοχικοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εισροές κεφαλαίων ύψους 3 δισ., παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τις εκροές του 1 δισ. του προηγούμενου μήνα. Οι Ομολογιακοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εισροές ύψους 14 δισ. από 23 δισ. τον Απρίλιο. Οι Μικτοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εισροές ύψους 5 δισ. από 6 δισ. τον προηγούμενο μήνα.
Οι καθαρές πωλήσεις των ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς αυξήθηκαν το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, από 11 δισ. σε 17 δισ.
Οι καθαρές πωλήσεις των Εναλλακτικών ΟΣΕ μειώθηκαν από 21 δισ. τον Απρίλιο σε 11 δισ. στο τέλος Μαΐου.
Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ στο τέλος του Μαΐου αυξήθηκε κατά 1,9% στα 8.290 δισ. και των Εναλλακτικών ΟΣΕ αυξήθηκε κατά 1,6% στα 5.229 δισ. σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Συνολικά, στο τέλος του Μαΐου, η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 1,8% στα 13.519 δισ. ευρώ.