Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μη χτυπήσει φορολογικός τυφώνας μέσα στο καλοκαίρι από τις μεγάλες επιβαρύνσεις που φέρνει ο ΕΝΦΙΑ κυρίως σε μικροϊδιοκτήτες και αγροτεμάχια. Στόχος είναι να μην υπερβεί ο λογαριασμός τα 3,3 δισ. ευρώ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βεβαιωθεί φόρος πάνω από 3,3 δισ. ευρώ» διαβεβαιώνει κυβερνητικό στέλεχος, απαντώντας στις εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, σύμφωνα με τις οποίες οι αλλαγές που ψήφισε η κυβέρνηση θρέφουν έναν φόρο «τέρας» με βεβαίωση εσόδων 4 δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν τα Νέα Σαββατοκύριακο.

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ επιβαρύνει ιδιαίτερα τους αγρότες και ευρύτερα όσους έχουν αγροτεμάχια εκτός σχεδίου στην κατοχή τους.

Τα τεσταρίσματα που έγιναν στην εκκαθάριση του συμπληρωματικού φόρου έδειξαν σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλες επιβαρύνσεις για πολύ περισσότερους με ραβασάκια-φωτιά.

Ο φόρος στα αγροτεμάχια αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα. Δεν είναι όμως το μοναδικό. Το παζλ των επιβαρύνσεων και των φουσκωμένων εκκαθαριστικών συμπληρώνεται με αύξηση φόρου 25% για τους ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, επιβαρύνσεις 25% για όσους έχουν οικόπεδα, κατάργηση των απαλλαγών και των εκπτώσεων κατά 50% σε όσους της δικαιούνταν μέχρι πέρσι.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων