Ημέρες του ένδοξου παρελθόντος έζησε ο ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια του 70ού Ντέρμπι καθαρόαιμων ελληνικών ίππων. Η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ, θυγατρική του ΟΠΑΠ, ανέλαβε να αναστήσει ένα άθλημα και ένα «προϊόν» που ήταν ημιθανή, και τα πρώτα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Οταν ο ιππόδρομος ήταν στις Τζιτζιφιές μεσουρανούσε γιατί υπήρχε ανταγωνισμός με πολλά άλογα, μεγάλος αριθμός από κούρσες και πλήθος κόσμου παρακολουθούσε το άθλημα. Η συνταγή αυτή αναβίωσε την περασμένη Τετάρτη, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδας και τη νέα εποχή που έχει ξεκινήσει το 2016 για τον ελληνικό ιππόδρομο.
Περισσότεροι από 2.000 θεατές, φίλιπποι, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και μέσων ενημέρωσης, αθλητές, καλλιτέχνες, καθώς και το σύνολο της ιπποδρομιακής κοινότητας κατέκλυσαν τις κερκίδες και παρακολούθησαν μια άρτια αγωνιστικά και οργανωτικά ιπποδρομιακή συγκέντρωση η οποία περιελάμβανε συνολικά οκτώ κούρσες με πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.
Νικητής του 70ού Ντέρμπι αναδείχθηκε ο αναβάτης Μιχάλης Ξυνός ιππεύοντας τον ίππο Μέντορα, με προπονητή τον Αλέκο Γιατρά.
Το Ελληνικό Ντέρμπι τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αναγνώρισε την προσπάθεια που γίνεται στις ιπποδρομίες και βράβευσε τον ιδιοκτήτη του νικητή ίππου κ. Γιάννη Μυτιληναίο.
Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ΑΕ και της Ιπποδρομίες ΑΕ κ. Καμίλ Ζίγκλερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση και την παρουσία του κόσμου και είπε χαρακτηριστικά: «Με έχει εντυπωσιάσει η προσέλευση του κόσμου, όλης της ιπποδρομιακής κοινότητας, καθώς και των νέων φιλίππων, που ήρθαν να απολαύσουν τους αγώνες και να υποστηρίξουν τις ελληνικές ιπποδρομίες. Προσπαθούμε συστηματικά, με σταθερά και σταδιακά βήματα, για την αναγέννηση των ιπποδρομιών στην Ελλάδα».
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Ντέμιαν Κόουπ επισήμανε: «Οσα είδα σήμερα μου θυμίζουν την ατμόσφαιρα και την εμπειρία από άλλες σημαντικές διεθνείς ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις. Είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος μιας εταιρείας που ξαναχτίζει το μέλλον των ιπποδρομιών στην Ελλάδα».

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ και πρώτος αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ κ. Σπύρος Φωκάς μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σχεδόν ύστερα από μία δεκαετία ήρθε ξανά πολύς κόσμος στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο και μάλιστα με τόσο ενθουσιασμό. Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τις ελληνικές ιπποδρομίες και την ιπποδρομιακή κοινότητα».

Ο γενικός διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ΟΠΑΠ και δεύτερος αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου τόνισε: «Εχω πει πολλές φορές ότι η προσπάθεια που γίνεται για να ανακτήσουν οι ελληνικές ιπποδρομίες τη χαμένη τους αίγλη θα αποδώσει σύντομα καρπούς. Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα που βλέπω σήμερα».
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ, μέλος του ομίλου ΟΠΑΠ, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης και διεξαγωγής επίγειου και διαδικτυακού αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 και για 5 χρόνια αντίστοιχα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ