από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 

Αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ για το plan B του Βαρουφάκη: Επιστροφή στη δραχμή, εθνικοποίηση ΤτΕ, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων

Τι αναφέρει ο αμερικανός καθηγητής στο βιβλίο του «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα» για το καλοκαίρι 2015 - Τι είχε αποκαλύψει Το Βήμα την περίοδο εκείνη - Το σχόλιο του Ευ. Βενιζέλου - Τι «τιτιβίζει» ο Βαρουφάκης
Αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ για το plan B του Βαρουφάκη: Επιστροφή στη δραχμή, εθνικοποίηση ΤτΕ, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων. Σχέδιο Β: ένα άλμα προς το άγνωστο που θα βύθιζε τη χώρα σε λατινοαμερικανικό χάος το καλοκαίρι του 2015 αν κατέρρεαν πλήρως οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, όπως είχε αποκαλύψει την περίοδο εκείνη με συνεχή δημοσιεύματά του Το Βήμα.

Οι παραπάνω ενέργειες αποτελούσαν το βασικό περίγραμμα του Σχεδίου Β ή «Σχεδίου Χ» που προετοίμαζε από τον Μάρτιο του 2015 με εντολή του Γιάνη Βαρουφάκη και υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας –που περιελάμβανε ασφαλείς επικοινωνίες, ακόμη και τοποθέτηση κινητών τηλεφώνων σε ψυγεία ξενοδοχείων!– το «πολεμικό συμβούλιο» του τότε υπουργού Οικονομικών με βασικό συντονιστή τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Τις περιγράφει λεπτομερώς ο Αμερικανός καθηγητής στο βιβλίο του «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα».Όπως γράφει στο βιβλίο του ο καθηγητής Γκαλμπρέιθ, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι τράπεζες θα έμεναν κλειστές για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, ενώ για την κάλυψη μισθών και συντάξεων θα εκτυπώνονταν υποσχετικές

Ο Τζ. Γκάλμπρεϊθ υποστηρίζει μάλιστα ότι αυτοί που κλήθηκαν να αναπτύξουν το σχέδιο, μεγαλοποιούσαν τις δυσκολίες και παρέβλεπαν «κάποιες ευοίωνες προοπτικές». Αυτές, πάντως, σίγουρα δεν περιελάμβαναν την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, την οποία είχαν προβλέψει οι εμπνευστές του σχεδίου. Κατά το διάστημα της έκτακτης ανάγκης, η Τράπεζα της Ελλάδος θα έπρεπε να εθνικοποιηθεί είτε μέσω προεδρικού διατάγματος, είτε μέσω Γενικής Συνέλευσης. Για την εισαγωγή νέου νομίσματος, όμως, θα έπρεπε να τροποποιηθεί και το καταστατικό της ΤτΕ. Με βάση το σενάριο του Σχεδίου Β, για την αποτροπή συμψηφισμού των καταθέσεων με τον ELA, οι τράπεζες θα εθνικοποιούνταν αμέσως, θα ανακεφαλαιοποιούνταν σε Νέα Δραχμή και θα έμεναν κλειστές για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, μέχρι τη μετατροπή του νομίσματος. Για την κάλυψη μισθών και συντάξεων θα έπρεπε να εκτυπωθούν άμεσα υποσχετικές.

Κατά τη διαδικασία μετάβασης στο νέο νόμισμα, υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη, την ασφάλεια και τις προμήθειες θα ήταν οι υπουργοί Aμυνας και Εσωτερικών. Θα ήταν αναγκαίο να υπάρξει έλεγχος και εξοικονόμηση στις προμήθειες καυσίμων, γράφει ο Γκάλμπρεϊθ, ενώ οι υπάλληλοι που στελεχώνουν σημαντικούς δημόσιους οργανισμούς (σχολεία, νοσοκομεία, αστυνομία), θα έπρεπε να επιστρατευθούν. Κατόπιν θα έπρεπε να ακολουθήσει διάγγελμα του πρωθυπουργού που θα ανακοίνωνε τη μετάβαση στο νέο νόμισμα και εντολή για εκτύπωση νέων χαρτονομισμάτων.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας δεν κρύβει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το Σχέδιο δεν εφαρμόστηκε. «Πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου για το ζήτημα, ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ενημέρωση από μας και η εργασία επί του θέματος τερματίστηκε με την υποβολή ενός εκτενούς υπομνήματος στις αρχές Μαΐου», σημειώνει.

Κατά τα λοιπά, στο αφιερωμένο στον Γιάνη Βαρουφάκη και στη Δανάη Στράτου βιβλίο, ο Γκάλμπρεϊθ δεν αποφεύγει την αγιογράφηση του πρώην υπουργού Οικονομικών – τον περιγράφει ως μια «πρωτεϊκή φωνή που μιλούσε με μοναδική δύναμη και σαφήνεια γι’ αυτά που συνέβαιναν στην πατρίδα του».

Ενδιαφέρουσες είναι οι πληροφορίες που παρουσιάζει ο Γκάλμπρεϊθ για την επικοινωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, καθώς εμφανίζεται ως βασικός δίαυλος της κυβέρνησης με Αμερικανούς αξιωματούχους.

«Υπάρχει η αίσθηση εδώ ότι οι ΗΠΑ είναι οι πολυτιμότεροι σύμμαχοι της Ελλάδας λόγω σύγκλισης συμφερόντων και ότι το ΔΝΤ είναι ενδεχομένως ο δεύτερος πολυτιμότερος σύμμαχος εν μέρει λόγω της επιρροής που ασκούν σ’ αυτό η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Κογκρέσο», έγραφε σε e-mail του προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Σάρα Ράσκιν στις 8 Φεβρουαρίου του 2015.

Στο ίδιο μήνυμα, ο συγγραφέας εμφανιζόταν δυσαρεστημένος από την αποστολή του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, ενώ διαμαρτυρόταν για τη συνεργασία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, επικρίνοντάς τον ως «εχθρικό και τελείως εκτός γραμμής σε σχέση με τη δήλωση του προέδρου Ομπάμα».

Τι «τιτιβίζει» ο Βαρουφάκης

«Επέτειος του 62%, η τρόικα εσ. τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντι-τροικανό. Το μίσος τους τιμή μου» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ευ.Βενιζέλος: Η κοινωνία θα γινόταν κόλαση

Οι αποκαλύψεις του κ. Γκάλμπρεϊθ δείχνουν ότι η χώρα θα μπορούσε να έχει γίνει μία χώρα της Λατινικής Αμερικής και να ζήσει τη δραματική ιστορία της Βενεζουέλας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας όσα αναφέρονται στο βιβλίο του Αμερικανού οικονομολόγου για το Σχέδιο Β’ του Γ. Βαρουφάκη.

«Δεν εθνικοποιείς την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν αλλάζεις νόμισμα, δεν επιβάλεις αλλαγή του νομίσματος των καταθέσεων έτσι απλά με μία νομική πράξη, εδώ η κοινωνία θα γινόταν κόλαση, θα είχαμε προβλήματα βίας, προβλήματα στοιχειωδών ελευθεριών και όλα αυτά λέγονται με μία απίθανη ελαφρότητα», σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο αριθμός των τεσσάρων αδειών «ενώ τώρα έχουμε έξι άδειες και στην πράξη λειτουργούν πολύ περισσότεροι σταθμοί δεν προκύπτει επιστημονικά από πουθενά». Χαρακτήρισε ακόμη «παντελώς αβάσιμη» τη μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι κατά την ακρόασή του στη Βουλή, ο νέος πρόεδρος στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ερωτηθείς από τον ίδιο για το πόσες άδειες μπορούν να δοθούν  του απάντησε: «Όχι περισσότεροι από δέκα με άνεση». 

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του Επιτρόπου Έτινγκερ, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «δεν πρόκειται για μία επιστολή αλληλογραφίας» αλλά «για μία επιστολή, εντός εισαγωγικών, που είναι η προειδοποίηση ότι κινείται η διαδικασία κατά της χώρας».
Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρουφάκης για new deal Στουρνάρα: Τόσο αργά, τόσο κυνικό 
Βαρουφάκης: Με συμφωνία Τσίπρα απείλησα τους δανειστές με Grexit 
Βαρουφάκης: Υπήρχε plan x, όχι σχέδιο για διπλό νόμισμα 
Το «ριφιφί της Τράπεζας της Ελλάδος» και το «πραξικόπημα της κάλπικης λίρας» 
ΝΔ: Μετά τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ επανέρχεται το αίτημα Εξεταστικής  
Γκάλμπρεϊθ: Το «σχέδιο Β» ήταν κατ' εντολή του Τσίπρα 
 
 
σχόλια (81)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ερώτηση | 11/07/2016 11:27
  Το μισό υπουργικό συμβούλιο κυβερνήσεων ΓΑΠ και ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ βρισκεται σημερα σε κυβερνήσεις του ΤΣΥΡΙΖΑ - ΤΥΧΑΙΟ ?
  l.eg
  απάντηση00
   
   
  διαψευσεις | 06/07/2016 11:05
  Ο Ελληνικος Λαος εγινε πειραματοζωο με την ψηφο του.Οι μεθοδοι της ΠΦΑ για την εκλογητους, το πειραμα και για την απενεχοποιηση τους απ τα κιταπια του αποτυχημενου υπαρκτου.Οραματικη Προπαγανδα,Παραπληροφορηση,Διαψευση.Η νομοτελειακη πραγματικοτητα ομως δεν ελεγχεται.Οσα συνεβησαν απ την πφα και μετα δρομολογησαν την επιστροφη στο 2009,με τη διαφορα πως τωρα πια ΔΕΝ υπαρχει λιπος(οι θυσιες μας,θυσιαστηκαν στο Βωμο της αριστερης σκοπιμοτητας) Ετσι, ο ΚΟΦΤΗΣ του κυριλε αρλουμπαλου θα κοβει κοκκαλο.Τα σημεια ειναι ορατα και δυσοιωνα. ΟΤΙ και να γινει,ΜΑ ΟΤΙ και να γινει,ξεπερασαμε το σημειο μη επιστροφης.και αρα το να δουμε φως στο τουνελ προυποθετει αφορητη επι πλεον δυστυχια.
  DKK
  απάντηση32
   
   
   
  Δώσε σανό στο πόπολο | 06/07/2016 10:15
  40 χρόνια αχαλίνωτου δανεισμού για την εξυπηρέτηση ενός σπάταλου πελατειακού κράτους, και μιας εκτεταμένης διαφθοράς και διαπλοκής με την κρατικοδίαιτη ιδιωτική πρωτοβουλία. 7 χρόνια μνημόνια που διέλυσαν ότι είχε απομείνει. Αλλά στα βράχια μας έριξε ο - απεχθής καθότι ευρωλάγνος - Βαρουφάκης. Ουάου!!
  σανέμπορας
  απάντηση86
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  KORYDALOS | 06/07/2016 09:38
  KAI OMOS O BAROYFAKHS KYKLOFORH AKOMH ELEYTEROS, ENO EPREPE NA HTAN STO KORYDALO APO POLY KAIRO , AS ELPISOYME NA TON KLEISH MESA H EPOMENH KYBERNHSH MAZI ME AYTON POY EBALE ENA ASXETO GIA YPOYRGO
  andreas
  απάντηση1411
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  1 τρις μας κόστισε ο Βαρουφάκης πέρσυ... | 06/07/2016 07:59
  ποιο 1 τρις, 2 τρις μας κόστισε ο Βαρουφάκης, άσε που τώρα που το σκέφτομαι μας κόστισε 5 τρις. Αν δεν υπήρχε αυτός τώρα θα είχαμε αποπληρώσει και θα είχαμε ξαναβγεί σεργιάνι στις αγορές για νέα δανεικά. Με χρυσά κουτάλια θα τρώγαμε. Αυτός φταίει.
  στη πραγματικότητα μας κόστισε 50 τρις
  απάντηση1114
   
   
   
   | 05/07/2016 22:04
  κύριε Εισαγγελέα μας, καταργήθηκαν τα αδικήματα περί "εσχάτης προδοσίας" και "απόπειρας βίαιης αλλάγής του πολιτέυματος"?
  Δικαστής Ντεγιάννης
  απάντηση1114
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΑΙ...ΜΑΚΡΥΤΕΡΟΥ! | 05/07/2016 22:02
  Σύντροφοι, με γειά μας και χαρά μας η επέτειος του Υπερηφανου ΟΧΙ! Πιάσαμε υπερηφάνως και αξιοπρεπώς το τρίτο και...μακρύτερο Μνημόνιο (όχι δαν τα τσοτσοδούλια Μνημόνια των προσκυνημένων Σαμαρο-Βενιζέλων!). Το τι μας έπιασαν οι εταίροι, δεν έχει σημασία!
  ΑΚΑΚΙΟΣ
  απάντηση149
   
   
   
  Αρρωστοι αμερικανοι σαν τον Γκαλμπρειθ. | 05/07/2016 20:11
  Μια ζωη κατηγορουμενη η ΣΙΑ, μονο που τα μεγαλα οικονομικα κολπα γινονται πισω απο τις πορτες Αμερικανικων τεχνολογικων Πανεπιστημιων υπο την επιβλεψη αριστερων αμερικανων. Τωρα γιατι το FBI τους αφηνει να κανουν αυτα που κανουν.................εμπιπτουν στην ελευθερια του λογου βλεπετε. Αν τα ειχαν ετοιμασει για Βενεζουελα ο κοσμος θα βοουσε για τους φασιστες τους Αμερικανους, τωρα...ουτε κουβεντα για τους αρρωστους Αμερικανους σαν τον Γκαλμπρειθ.
  Γιωργος Τσαπανος
  απάντηση313
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΖΗΤΩ | 05/07/2016 19:13
  Σύντροφοι δακρύζω από υπερηφάνεια! Ζήτω το Υπερήφανον ΟΧΙ:! Ζήτω η υπαγωγή της αξιοπρέπειας στο ΦΠΑ 24%! Ζήτω η επέκταση του ΦΠΑ στα Ελληνικά νησιά (κόντρα στους Σαμαροβενιζέλους!). Ζήτω το υπερήφανο πετσόκομα των υψηλών συντάξεων των 600 και 700 ευρώ! Ζήτω η κατάργηση του "άδικου" ΕΚΑΣ! Ζήτω το κλείσιμο των τραπεζών και τα κάπιταλ κοντρόλ! Ζήτω η 13η σύνταξη! Ζήτω ο κατώτατος μισθός των 751 ευρώ! Ζήτω το διώξιμο της Μέρκελ! Διδάξαμε πάλι πως ένας λαός καταφέρνει θαύματα όταν καθοδηγείται από μια εμπνευσμένη (και μορφωμένη!!!) ηγεσία σαν τη δική μας! Εν τούτω (Καρα)Νίκα!
  ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ
  απάντηση179
   
   
  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΝΑΙ ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ! | 05/07/2016 19:02
  Επέτειος σήμερα! Έλληνες δημοκράτες ψηφοφόροι του ΝΑΙ! Νενικήκαμεν! 40% ξεκινήσαμε 100% ήμαστε πια! Οι κόκκινοι φασίστες, τα κάνανε πάνω από το φόβο τους και στρίψανε στο τσακ! Ξεκατινιάζονται μεταξύ τους πια! (ΦΑΣΙΣΤΕΣ είναι αυτοί που φωνάζουν εναντίον ΜΟΝΟ του μαύρου φασισμού! Μόνο η ψοφοειδής ενοχική ελληνική Δεξιά όχι μόνο δεν τους το πετούσε κατάμουτρα αλλά τους έγλυφε μήπως τσιμπήσει από δαύτους κανα ψηφαλάκι και παρα λίγο να μας κάνουν Βενεζουέλα). Δημοκράτες Έλληνες πατριώτες αγωνιστείτε να μην επιβληθεί ο συριαζϊκός ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ στην πατρίδα μας και το πολίτευμα να μείνει δημοκρατικό και από κει και πέρα ας βγαίνει όποιον επιλέγει ο λαός, καλός ή κακός. Όχι όμως κρυφοδικτάτορες!
  ΑΚΑΡΝΑΝ
  απάντηση59
   
   
   
  "Τα παιδία παίζει, εν ού παικτοίς " ! | 05/07/2016 18:11
  Ήταν ενήμεροι του Σχεδίου " Β" ή του Σχεδίου " Χ" όλοι τους . Φυσικά και πάσχων από οίηση κ. Τσίπρας . Ο Υπ. Εθν. Άμυνας , κ. Καμμένος, μετά από επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο πεντάγωνο και παρουσία του , δήλωνε : " Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα διασφαλίσουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας " ! Τόσο πολύ είχαν προχωρήσει στα άνομα και "ανώμαλα" σχέδιά τους! Αυτό είναι βέβαιο. Αναρωτιέμαι μόνο, τι έγινε και την τελευταία έστω στιγμή δεν τέθηκαν σε εφαρμογή και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Όχι ασφαλώς ό, τι στον Σαούλ ,λίγο έξω από την Δαμασκό. Ελπίζω η ΤΙΣΙΣ να αφορά και τους " ήρωες" αυτής της παρ' ολίγον τραγωδίας , που δεν το πιστεύω, διότι η χώρα το πλήρωσε και θα το πληρώσει πολύ ακριβά !
  Έκτωρ
  απάντηση39
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Παιδια μην ακουτε εσεις | 05/07/2016 16:00
  τις σειρηνες της δραχμης. Σκυψτε το κεφαλι, δουλεψτε, εξανδραποδιστε τα παιδια σας και ψοφειστε οσο το δυνατον συντομοτερα για να μπορεσουν οι δανεισται να παρουν και το βρακι σας. Ουτε λογος για εκτυπωση χρηματος απο μια πραγματικα ελληνικη ! Τραπεζα Ελλαδος. Α, παπαπαπαπαπαπ! κακο.......ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ χρηματος στο λορδο. Αυτος ξερει.....
  AZAZEL
  απάντηση2051
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΟΤΑΝ ΚΑ ΝΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η "ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ" ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΧΙ.... | 05/07/2016 15:53
  ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ......Ο ΛΑΟΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ..ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ...ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΓΛΕΝΤΕΝΕ ΟΠΩΣ ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ..ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ...ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΕ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΞΕΡΟΥ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ...
  ΛΑΛΑΚΗΣ Ο ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΣ
  απάντηση3619
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  108 Πκ παρ.2 | 05/07/2016 15:47
  Ποινικη αξιολογηση των οσων αποκαλυπτονται θα επιχειρισει καποιος Εισαγγελεας ; Ας κοιταξει το 108 ΠΚ παρ.2 περι εσχατης προδοσιας.
  Takpal
  απάντηση5211
   
   
   
  Η μόνη... | 05/07/2016 15:22
  ...μέθοδος πραγματικής διαπραγμάτευσης ήταν αυτή που περιγράφει ο Γκάλμπρεϊθ. Τελικά ο Τσίπρας δεν έιχε τα κότσια να τη φέρει σε πέρας και συνέχισε την πολιτική του Παπακωνσταντίνου, του Σαμαρά και των λοιπών. Σε τι λοιπόν θα κατηγορηθεί ο Βαρουφάκης; Επί ενός σχεδίου που δεν εφαρμόστηκε ποτέ; Αλήθεια όσοι τον κατηγορούν πως νοούν την έννοια της διαπραγμάτευσης; Ως "φέρτε μου τι θέλετε να υπογράψω" ή ως "σφάξε με πασά μου"; Ας μην βιάζονται όσοι φωνασκούν στο άκουσμα "σχεδίων", θα'ρθουν οι ώρες των εξεταστικών για όλους που διαχειρίστηκαν την κρίση από το 2007 και μετά, η χώρα φτάνει στα όρια της και η ΕΕ διαλύεται.
  khju
  απάντηση1933
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Πόσο αδικήθηκαν οι "Σαμαροβενιζέλοι " ! | 05/07/2016 15:10
  Είναι καιρός, τώρα που αρχίσαμε να βιώνουμε τις δραματικές συνέπειες της διακυβέρνησης από την "Πρώτη φορά Αριστερά", αλλά και τις αποκαλύψεις και την ομολογία των "πρωταγωνιστών" του δράματος που έζησε η χώρα το τελευταίο 18μηνο, να αναλογιστούμε πόση ευθύνη έχουμε οι ψηφοφόροι,που χωρίς σωφροσύνη, ούτε καν με ένστικτο αυτοσυντήρησης, αναθέσαμε τις τύχες τις Πατρίδος, στους πλέον ανεύθυνους και γιαυτό επικίνδυνους για την υπόστασή της. Θυμίζω, ότι όταν σε συνεδρίαση της Βουλή τον Ιούνιο του 15, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Βαρουφάκη(έπαιζε με το κινητό του) ότι εκθέτει και προσβάλλει τη χώρα, και τον κ.Τσίπρα που τον επέλεξε και τον ανέχεται, ενοχλήθηκαν όλοι οι δημοσιλογούντες.
  Έκτωρ
  απάντηση5614
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Κύριε Βενιζέλο, | 05/07/2016 14:48
  Διαβάσατε καν το βιβλίο του κ. J. Galbraith προσεκτικά, η απλώς φαφλατίζετε πάλι όπως συνήθως, μπας και μήπως καταφέρετε να συμβάλετε αποτελεσματικά στην αναγέννηση του καταρρέοντος πανευρωπαϊκού «σοσιαλιστικού» κινήματος? Εάν το διαβάσατε προσεκτικά, τότε θα έπρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να είχατε αντιληφθεί, ότι η μελέτη των 5 ήταν μια στρατηγική ύστατης προσπάθειας ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, για την ύστατη στιγμή. Όχι πως υποστηρίζου αυτό το μόρφωμα ονομαζόμενο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά λέω ευθέως ότι ούτε και εσείς, ούτε η Φωφώ, ούτε το Γαπάκι, ούτε και το Κουλάκι εκφράζετε κάποια αξιόπιστη πολιτική λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας. Ουσιαστικά έχετε ξοφλήσει.
  Μιχαήλ Λέων
  απάντηση2452
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ | 05/07/2016 14:30
  Συντρ'οφια, έπεσε σύρμα. Ο Εισαγγελέας εφημερίας επί του Τυπου της πλατείας Κουμουνδούρου και ο επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού (!!!!) του Μαξίμου Καρανίκας έδωσαν γραμμή: συντρόφια κίνδυνος στο ΒΗΜΑ! Μπείτε, σχολιάστε, καταψηφίστε, δώστε τη μάχη υπέρ βωμών και...καρεκλών! Συντρόφια της άλλης μεριάς, σηκωθείτε από τη βολή σας, πεσετέ ρην στους Συριζαίους καρεκλοκένταυρους!
  ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ
  απάντηση329
   
   
  Echoun... | 05/07/2016 14:20
  ... afisei afton ton ALITI na trigyrna elefthera kai den ton echoun chosei vatheia stin fylaki?
  Aporon
  απάντηση2112
   
-