Νεκρός μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσο βρέθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι της Κυριακής ο γνωστό επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης, 84 ετών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δίπλα στη σορό του βρέθηκε ένα πιστόλι. Επίσης βρέθηκε γράμμα, ενώ πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στον αδελφό του και του είχε πει να προσέχει την οικογένειά του.

Υπενθυμίζεται πως στις 9 Ιουνίου η εταιρεία Jet Oil κατέθεσε αίτησηυπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου.

Η αίτηση θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο, αλλά ήδη η εταιρεία εξασφάλισε μέσω ασφαλιστικών μέτρων την προστασία από τους πιστωτές.

Η εταιρεία έχει δανεισμό 200 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, στα ΕΛΠΕ χρωστάει 20 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν αξιολογείται ως σημαντικό από τη διοίκηση των Πετρελαίων, ενώ υπήρχε και δανεισμός με προσωπικές εγγυήσεις.

Ποιος ήταν ο Κυρ.Μαμιδάκης

Ο Κυρ.Μαμιδάκης γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη.

Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.

Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL.

Ανακοινώσεις των «Ι. Μαμιδάκη BLUE. GR A.E», «Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΙΣ», Ίδρυμα «Γ. & Α. Μαμιδάκη»

Οι Τουριστικές Επιχειρήσεις «Ι. Μαμιδάκη BLUE. GR A.E», ο «Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΙΣ», το ‘Ίδρυμα «Γ. & Α. Μαμιδάκη» και οι Τζίνα και Μαριλένα Μαμιδάκη της oικογένειας Γεωργίου Μαμιδάκη, ιδρυτή του «Ομίλου Πετρελαιοειδών Γ. Μαμιδάκη & ΣΙΑ Α.Ε.Π.», γνωστοποιούν ότι δεν έχουν εταιρική ή επιχειρηματική σχέση ή οποιαδήποτε συνεργασία με την Εταιρεία MAMIDOIL – JETOIL Α.Ε.

Επίσης εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στη δοκιμαζόμενη επιχείρηση και το προσωπικό της και τα θερμά συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος Κυριάκου Μαμιδάκη.