Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας από την εταιρεία Μαρινόπουλος ανέρχεται στις 30 Ιουνίου στα 4,2 εκατ. ευρώ. Μέρος αυτού του ποσού (1εκατ.) έχει αναληφθεί από Εταιρεία Πρακτορείας Απαιτήσεων (Factoring) με αποτέλεσμα ο πιστωτικός κίνδυνος από τη Μαρινόπουλος στην εισηγμένη εταιρεία να ανέρχεται σε 3,2 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Νίκας σε επιστολή της στο Χρηματιστήριο, δεν έχει σχηματίσει πρόβλεψη για μη είσπραξη του ανωτέρω ποσού, καθώς βρισκόταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τη Μαρινόπουλος για διευθέτηση της οφειλής. Η Νίκας έχει προβεί σε έκδοση Διαταγής Πληρωμής επί των σφραγισμένων επιταγών εις χείρας της, εκδόσεως Μαρινόπουλος, ποσού 1.365.153 ευρώ.
Για τη χρήση 2015, η συμμετοχή του ομίλου Μαρινόπουλου στον κύκλο εργασιών της αλλαντοιβιομηχανίας ανήλθε σε 7,5%.Από το Σεπτέμβριο του 2015 η εταιρεία έχει διακόψει τις παραδόσεις στον Μαρινόπουλο.
«Τα αποτελέσματα της χρήσης και τα ίδια κεφάλαια της Νίκας κατά την 31/12/2016, θα επηρεαστούν κατά το ποσό της πρόβλεψης που θα διενεργήσει η εταιρεία, αφού λάβει υπόψη της όλα τα δεδομένα και τις εξελίξεις έως εκείνη τη στιγμή. Με δεδομένο ότι οι νομικές διαδικασίες που αφορούν στη Μαρινόπουλος είναι σε εξέλιξη, η Εταιρεία δεν δύναται σήμερα να εκτιμήσει την πιθανή κατάληξη αυτών και επομένως να ποσοτικοποιήσει τις όποιες επιπτώσεις», καταλήγει η ενημέρωση της Νίκας στο Χρηματιστήριο.