Οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας της G7 δεσμεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή, να συνεχίσουν να έχουν στενή επικοινωνία για τις κινήσεις στην αγορά και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να συνεργάζονται κατά τον προσήκοντα τρόπο, μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά, ενώ αναγνωρίζουν ότι η υπερβολική αστάθεια και οι άτακτες διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες μπορούν να πλήξουν την οικονομική και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Παράλληλα τόνισαν πως διαβεβαιώνουν πως η οικονομία και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος της Βρετανίας παραμένουν ανθεκτικοί, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι βρετανικές Αρχές είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του δημοψηφίσματος.

Τους υπουργούς Οικονομικών και τους τραπεζίτες των χωρών της G7 ενημέρωσε για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψήφισματος ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, όπως γνωστοποίησε μέσω twitter. «Όλοι σέβονται την απόφαση των Βρετανών» τονίζει ο Όσμπορν.

«Συζητήσαμε με τους συναδέλφους της G7 τις συνέπειες στις αγορές από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ» προσθέτει ο Όσμπορν, συμπληρώνοντας ότι «το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθούν στενά την κατάσταση».

«Οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7 έχουν λάβει μέτρα για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας και τη στήριξη της λειτουργίας των αγορών» αναφέρει ακόμη ο Όσμπορν.

Διαφοροποιώντας τη θέση του από την κυβέρνηση Κάμερον ο Όσμπορν δηλώνει ακόμη μέσω twitter ότι «ήταν μια σκληρή μάχη της εκστρατείας. Δεν είναι το αποτέλεσμα που ήθελα, αλλά σέβομαι την απόφαση του βρετανικού λαού και θα κάνω ό,τι μπορώ για να την κάνουμε να λειτουργήσει».