Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις η ανάπτυξη δεν θα έρθει ποτέ, είπε στη συνέλευση του ΣΕΒ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από την επιχειρηματική κοινότητα να επενδύσουν στην Ελλάδα. Έκανε λόγο για μία νέα συμφωνία αλήθειας που πρέπει να περιλαμβάνει τους πολίτες αλλά και την επιχειρηματική κοινότητα.

Τόνισε ότι πολλοί αντιμετωπίζουν τις επιχειρήσεις ως μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης, εκτιμώντας ότι δεν έχουν δίκιο καθώς η ανάπτυξη θα έρθει από τις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η καχυποψία δεν είναι εντελώς αβάσιμη, καθώς σε παλαιότερα χρόνια «σε ένα σφικταγκαλιασμένο ταγκό πολιτικές δυνάμεις και κάποιοι επιχειρηματίες υπονόμευσαν την παραγωγική δύναμη της χώρας».

Τρία θετικά χαρακτηριστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κατά την προσφώνησή του προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όπως είπε, είναι νέος, έχει δουλέψει σε επιχειρήσεις και ξέρει τι σημαίνει business plan, επιτυχία και αποτυχία και ξέρει επίσης τι σημαίνει Αξιωματική Αντιπολίτευση «σε μια Ελλάδα όπου η πυγμαχία είναι το προσφιλέστερο σπορ μεταξύ των πολιτικών».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να τονίσει τη συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιτυχία του σχεδίου ανάταξης της χώρας και υπενθύμισε ότι σε πρόσφατη παρουσία του στο ΔΣ του ΣΕΒ ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πει ότι ένας καλός επιχειρηματίας πρέπει να πληρώνει τους φόρους του, να επενδύει στη χώρα του και να κάνει αγαθοεργίες.