«Κάντε τη δουλειά σωστά και γρήγορα και κάντε την τώρα _ το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν» τόνισε μεταξύ των άλλων ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φεσσας, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του συνδέσμου.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξέφρασε την απαισιοδοξία του σχετικά με την τύχη του ελληνικού προγράμματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το εύλογο ερώτημα όλων είναι φυσικά ένα: μα βγαίνει αυτό το πρόγραμμα που έχουν συμφωνήσει Κυβέρνηση και Θεσμοί; Η γινόμαστε συνένοχοι σε άλλη μια προσπάθεια να σπρώξουμε το ελληνικό πρόβλημα στο μέλλον; Η απάντηση _ τόνισε ο κ. Φέσσας _ είναι καθαρή: με τα υφεσιακά μέτρα που υπάρχουν στο πρόγραμμα μαζί με μια ανόρεχτη εφαρμογή του, δηλαδή με άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία του, η ανάπτυξη πράγματι δεν μπορεί να έρθει. Αυτό που πρέπει να γίνει, και αυτό θα είναι το κεντρικό μου μήνυμα στη βραδινή Γενική Συνέλευση, συμπυκνώνεται σε μια φράση: «κάντε τη δουλειά σωστά και κάντε την τώρα». Το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν. Ούτε από την ελληνική κυβέρνηση ούτε όμως και από τους εταίρους μας που λόγω των επιμέρους εθνικών συμφερόντων αρνούνται να λάβουν πιο γενναίες αποφάσεις για την Ελλάδα».

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΒ επεσήμανε ακόμη ότι «αυτή θα είναι η γραμμή μας τα επόμενα δύο χρόνια. Στενή παρακολούθηση και άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση και τους εταίρους μας για να γίνουν επιτέλους όλα τα σωστά πράγματα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο και εκκρεμούν εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα να διορθωθούν οι αστοχίες του προγράμματος, που θα βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη και θα στρέψουν ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις στην παραοικονομία».

Το μίγμα πολιτικής δεν βγαίνει και πρέπει να αναθεωρηθεί, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φεσσας. Η δήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της παρουσίας του προεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκερ στην βραδυνή εκδήλωση του ΣΕΒ.

Επίσης ο Μ. Φεσσας πρόσθεσε ότι το μήνυμα προς την κυβέρνηση είναι πως πρέπει να σταματήσει το θέμα φοροκλοπής και εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για το θέμα της φοροδιαφυγής. Και τους επιχειρηματίες ο πρόεδρος του ΣΕΒ τους κάλεσε να φροντίσουν όλοι ώστε να έλθουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Και κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να δουλεψουμε όλοι μαζί για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα της υπερφορολογησης και της υποαναπτυξης και να γίνουμε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα.

Δύο φορές ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Φεσσας προσφωνοντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αποκάλεσε με το μικρό του όνομα _ «Κυριάκο» _ δείχνοντας ένα κλίμα προσωπικής οικειότητας που χαρακτηρίζει τις σχέσεις των δύο ανδρών. Και παρά το γεγονός ότι τον κάλεσε να ενημερώσει την συνέλευση για το πώς προτίθεται να πολιτευθει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να μιλήσει ως «εν αναμονή Πρωθυπουργός», κάνοντας παράλληλα παραινέσεις για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις.

Ο κ. Φεσσας πλεκοντας το εγκώμιο του κ. Μητσοτάκη _ που μάλλον υπερέβαινε η η αναγκαστική αβρότητα της στιγμής _ τόνισε πως διαθέτει τρεις πολύ καλές ιδιότητες: είναι νέος, έχει δουλέψει και ξέρει τι σημαίνει αξιωματική αντιπολίτευση σε περίοδο που η πυγμαχία είναι ένα ιδιαίτερο σπορ. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΒ φρόντισε να υπενθυμίσει στο ακροατήριο πως ο «Κυριάκος όταν ήλθε σε μια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ μας είπε τρία πραγματα: να πληρώνουμε τους φόρους, να κάνουμε επενδύσεις στην Ελλάδα και να κάνουνε αγαθοεργίες». Και φρόντισε να κλείσει την προσφώνηση του λεγοντας πως «δεν ήλθε μόνο να μας μιλήσει αλλά και να ακούσει».