Με ένα νέο Boeing 737 ενισχύεται η παρουσία της DHL Express Ελλάδας στη Βόρεια Ελλάδα, υπερδιπλασιάζοντας την ημερήσια χωρητικότητα σε συνδυασμό με τη μείωση χρόνου μεταφοράς. Το νέο αεροσκάφος, που έρχεται να αντικαταστήσει το υπάρχον, θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το διαμετακομιστικό κέντρο της DHL Express στο Μπέργκαμο της Ιταλίας και κατ’ επέκταση με το παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας, σε περισσότερες από 220 χώρες και γεωγραφικούς προορισμούς.
Ταυτόχρονα, με το νέο Boeing 737 αυξάνεται ο διαθέσιμος χρόνος των διανομέων για τη διαδικασία παραλαβών και παραδόσεων με ταχύτερες λειτουργίες κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στον στόλο της DHL Express Ελλάδας ένα νέο αεροσκάφος Boeing 737. Με χαρά αλλά και με υπερηφάνεια διότι σε ένα περιβάλλον απαιτητικό, με ιδιαίτερες προκλήσεις συνεχίζουμε να έχουμε αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τις ανάγκες του πελάτη, της μικρομεσαίας επιχείρησης, του νέου startupper που δραστηριοποιείται από το διαδίκτυο, του έλληνα παραγωγού και εξαγωγέα. Η Βόρειος Ελλάδα έχει πλέον ένα μεγάλο και φωτεινό παράθυρο στις αγορές του κόσμου: την DHL Express» δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας κ. Ελευθέριος Σαμαράς.
Χαιρετίζοντας την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος δρ Κυριάκος Λουφάκης σημείωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στη Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη ένα νέο αεροσκάφος της εταιρείας διεθνών ταχυμεταφορών και μέλους του ΣΕΒΕ, DHL Express, το οποίο θα αποτελέσει τη γέφυρα ελλήνων εξαγωγέων με τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου. Πρωτοβουλίες σαν και αυτή δίνουν πνοή ανανέωσης στην προσπάθεια εξωστρέφειας, σε μία περίοδο που την έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ».