Σε τροχιά κερδοφορίας εισήλθε το 2015 η εταιρεία εμπορίας τροφίμων Quality Brands International (QBI), το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας εξαγοράστηκε πριν από έναν περίπου χρόνο από την ΟΠΤΙΜΑ A.E., η οποία εμπορεύεται γνωστά brands, όπως τα Ήπειρος, Dirollo, Kerrygold, Adoro, Ταλαγάνι κ.α.
H QBI, η οποία εστιάζει τη δραστηριότητά της στα εμπορικά σήματα των τυροκομικών GEM και Λεβέτι, πέτυχε κατά τη διάρκεια του 2015 να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Tαυτόχρονα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, χάρη σε μια επιθετική όσο και αποτελεσματική αναδιοργάνωση της δομής και του portfolio των προϊόντων της, ολοκλήρωσε με κέρδη 787.000 ευρώ την οικονομική χρήση του 2015, σε αντίθεση με τις ζημίες των 373.000 ευρώ του 2014.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η επιστροφή στην κερδοφορία και η θετική επιχειρηματική προοπτική της QBI συνοδεύτηκε από ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. «Ήδη, έχει δρομολογηθεί η είσοδος διεθνούς στρατηγικού επενδυτή στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας με τη διαδικασία να βρίσκεται στη φάση του οικονομικού και νομικού ελέγχου. H διοίκηση της QBI εκτιμά ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα δώσει νέα ώθηση στην εμπορική ανάπτυξη της εταιρείας, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στις γειτονικές χώρες, ισχυροποιώντας τη θέση της στον κλάδο των τυροκομικών προϊόντων, δεδομένου ότι η επικείμενη επένδυση προέρχεται από μεγάλη πολυεθνική εταιρεία στο χώρο των γαλακτοκομικών και των τυριών», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.