«Είμαι σίγουρος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα» δηλωσε σήμερα ευρωπαίος αξιωματούχος, ενώ πρόσθεσε ότι «το Eurogroup εργάζεται να να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος στις 24 Μαϊου που να ικανοποιεί την ευρωζώνη και το ΔΝΤ».

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα επιδιώξουν την επόμενη Τρίση συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για τον προληπτικό μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης, καθώς και πολιτική συμφωνία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο μέλλον.

Η ελάφρυνση του χρέους μπορεί να δοθεί μόνο αφού η Ελλάδα ικανοποιήσει τα διάφορα προαπαιτούμενα, ένα εκ των οποίων είναι και ο προληπτικός μηχανισμός.

«Καθώς η Ελλάδα νομοθετεί ήδη με εντατικό ρυθμό τα προαπαιτούμενα… νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε σχετικά αισιόδοξοι ότι αυτά τα προαπαιτούμενα θα εκπληρωθούν», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ που συμμετάσχει την προετοιμασία του Eurogroup.

Σε ερώτηση αν η συμφωνία θα περιλαμβάνει τον προληπτικό μηχανισμό και πολιτική συμφωνία για το χρέος που θα ικανοποιεί και την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, ο αξιωματούχος είπε: «Ναι, για αυτό δουλεύουμε. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο».