Εως τις 22 Μαΐου θα διαρκέσει η Ανθοκομική Εκθεση Κηφισιάς, η οποία άνοιξε την Πέμπτη τις πύλες της στο Αλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος».
Ο πιο ιστορικός θεσμός της ελληνικής ανθοκομίας θα διεξαχθεί εφέτος για 62η φορά. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 και ώρα 20.30.
Η έκθεση περιλαμβάνει αμέτρητα λουλούδια, μυρωδικά και φυτά για τον κήπο ή τη βεράντα, αλλά και συμβουλές και μυστικά από τους ειδικούς για την περιποίηση τους. Το πρόγραμμα έχει μια ξεχωριστή πρόταση κάθε μέρα, από τις 18 που θα διαρκέσει συνολικά: θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, μαθήματα ανθοδετικής και παιδικά παιχνίδια, μέχρι τον 11ο Γύρο Κηφισιάς «Αντίκες & Λουλούδια» και τον πιο φυσικό παιδότοπο.
Η 62η Ανθοκομική Εκθεση είναι ανοιχτή από τις 5 έως και τις 22 Μαΐου, με καθημερινό ωράριο 10:00-22:00. Για πρώτη φορά εφέτος, η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 10.00 έως 15.00. Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες το εισιτήριο θα είναι 1,5 ευρώ.
«Τον μήνα των λουλουδιών υποδεχόμαστε στον Δήμο Κηφισιάς τον ιστορικό θεσμό της Ανθοκομικής Εκθεσης. Ολες οι υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται για την διοργάνωση της πιο μεγάλης Εκθεσης στον χώρο των λουλουδιών και των φυτών, η οποία αποτελεί οδηγό πρωτοτυπίας και καινοτομίας για παρόμοιες εκθέσεις σε όλη την χώρα. Δεν είναι απλά ένα εμπορικό γεγονός αλλά μια γιορτή για το περιβάλλον και τη φύση. Η Ανθοκομική Εκθεση έχει καθιερωθεί και ως πολιτιστικό γεγονός, αλλά προτρέπει και σε «στάση ζωής», δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος. Ο ίδιος σημείωσε ότι «περισσότερο από ποτέ ο τόπος μας έχει ανάγκη την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής και γι’ αυτό ο Δήμος μας και η Ανθοκομική μας Εκθεση στηρίζει με κάθε τρόπο τους νέους αγρότες και επαγγελματίες ανθοπαραγωγούς».
Αναφερόμενος στη φετινή διοργάνωση, ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Εκθεσης Κηφισιάς κ. Γιώργος Κομιανός πρόσθεσε ότι «στο Αλσος θα βρείτε την ανανεωμένη χωροταξική διάταξη των περιπτέρων και τη μεγαλύτερη ποικιλία λουλουδιών. Ενημερωθείτε για το πλούσιο πολιτιστικό μας πρόγραμμα για ομιλίες, συναυλίες και άλλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Για τα παιδιά, διαμορφώσαμε έναν πρότυπο φυσικό παιδότοπο και όσα έρθουν με τα σχολεία τους, θα παρακολουθήσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα».