Διάταξη για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος και σε μηνιαίες δόσεις που θα λήγουν τον Δεκέμβριο του 2016 θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Οπως είναι γνωστό, για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2015 που υποβάλλονται αυτή την περίοδο, ισχύει η πληρωμή του επιπλέον φόρου σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, δηλαδή τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο.
Οπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σύμφωνα με τη νέα διάταξη για τις μηνιαίες δόσεις «αν κάποιος καταθέσει τώρα τη δήλωση και γίνει εκκαθάριση μέσα στον Μάιο, θα μπορεί από τον Ιούνιο να χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο».
Επίσης επανέλαβε ότι η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων εκπνέει στις 30 Ιουνίου και παράταση θα δοθεί μόνο αν υπάρξει πρόβλημα στο Taxis. «Αν μία ημέρα δεν δουλέψει το Taxis θα δοθεί μία ημέρα παράταση» είπε και έκανε έκκληση στους φορολογουμένους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλουν τη δήλωσή τους, δεδομένου μάλιστα ότι πολλοί φορολογούμενοι το κάνουν ήδη διότι έχουν είτε επιστροφή φόρου, είτε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.


Μία Εφορία σε κάθε πόλη

Παράλληλα με τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων που γίνεται μόνο ηλεκτρονικά ο κ. Αλεξιάδης υπενθύμισε ότι προχωρεί και η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών με στόχο την καλύτερη λειτουργία και την εξοικονόμηση δαπανών.
Οπως είπε ως τα τέλη του 2016 σε κάθε πόλη της Ελλάδας όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα στεγάζονται σε ένα κτίριο. Αναφέρθηκε ενδεικτικά στην περίπτωση του αναξιοποίητου, ως σήμερα, κτιρίου της οδού Θηβών στην Αθήνα, το οποίο σύντομα θα στεγάσει 2.400 εργαζομένους, ενώ το Δημόσιο θα εξοικονομήσει 220.000 ευρώ από μηνιαία μισθώματα.
Επίσης ακόμη η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα να μεταφερθούν η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών και το γραφείο του υπουργού από την Καραγεώργη Σερβίας στο κτίριο του πάλαι ποτέ Καπνεργοστασίου Κεράνη στου Ρέντη μαζί με τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου.
Το Ελληνικό Δημόσιο, μετά την πώληση και την επανενοικίαση του κτιρίου Κεράνης, δαπανά 221.000 ευρώ τον μήνα ουσιαστικά για να παραμένει κλειστό, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει χρησιμοποιηθεί από καμία υπηρεσία.

HeliosPlus