Η τελευταία χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα, υποστήριξε σε συνέντευξη του στην Bild o Μάριο Ντράγκι. Τόνισε ωστόσο πως η χώρα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς γιατί η Ελλάδα δεν έχει σταθεί ακόμα στα πόδια της παρά τα δισεκατομμύρια ευρώ που έχει λάβει ο κ. Ντράγκι απάντησε: «Είναι ξεκάθαρο, ότι η τελευταία χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα. Τώρα όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μεταρρυθμίσεις. Και αυτό που χρειάζονται πάνω από όλαη χώρα και οι πολίτες της είναι ανάπτυξη.Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι προσηλωμένη σε ένα μεταρρυθμιστικό μονοπάτι».

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στο ευρώ, τονίζοντας πως η χώρα θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουνλίγη σχέση με το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Στην ευρωζώνη η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό με την στήριξη των εταίρων της»ανέφερε, προσθέτοντας ότιη ΕΚΤ δεν αποφασίζειποιος ανήκει και ποιος δεν ανήκει στην ευρωζώνη.

«Αυτό είναι θέμα των κρατών μελών» επισήμανε.