Το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα ενδέχεται να διεξαχθεί την επόμενη ή, το αργότερο, τη μεθεπόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη νομικά και πολιτικά ζητήματα που απομένουν να διευθετηθούν.

«Δεν έχω συγκεκριμένη προθεσμία, αν και υπάρχει μια αίσθηση επείγοντος την οποία μοιραζόμαστε όλοι. Επομένως, θα πρέπει να δούμε αν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα ή, στη χειρότερη περίπτωση, την αμέσως επόμενη εβδομάδα», δήλωσε από το Παρίσι ο Ντάισελμπλουμ, μετά τη συνάντηση με τον Μισέλ Σαπέν.

«Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, αλλά πρέπει να το κάνουμε με τρόπο που θα μας επιτρέψει να πετύχουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γενς Σπαν. «Προφανώς χρειάζεται πάντα να δοθεί και να κριθεί μια μάχη όταν πρόκειται για την Ελλάδα, αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία», είπε ο ίδιος.