Δύο πολύ ενδιαφέροντα σχήματα φαίνεται ότι θα βρίσκονται ανάμεσα σε όσους θα διεκδικήσουν το ξενοδοχείο Hilton, μέσω της πώλησης του ποσοστού 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας, που δρομολογεί η Alpha Bank.
Η α’ φάση του διαγωνισμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει καταληκτική ημερομηνία τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ανάμεσα στους ενδιαφερομένους θα είναι η Blackstone, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια στον κόσμο. Μάλιστα στο σχήμα της πιθανότατα είναι και η ξενοδοχειακή αλυσίδα Hilton, καθώς παραδοσιακά οι δύο πλευρές διατηρούν συνεργασία.
Το δεύτερο σχήμα αποτελεί τη συνένωση δυνάμεων δύο ισχυρών ελληνικών εταιρειών και επιχειρηματιών. Πρόκειται για την TEMES και τον επικεφαλής της, όπως και των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο Costa Navarino, κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και την AEGEAN και τον αντιπρόεδρό της κ. Ευτύχιο Βασιλάκη. Οι δύο επιχειρηματίες έχουν κάθε λόγο να αποκτήσουν ένα εμβληματικό ξενοδοχείο όπως το Hilton. Εξάλλου, ο κ. Κωνσταντακόπουλος μαζί με τον όμιλο Olayan είχε συμμετάσχει το 2013 και στον διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση του πλειοψηφικού μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης. Πλέον ο σαουδαραβικός κολοσσός Olayan, από τους πιο σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους διεθνώς, με παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια, συμμετέχει από το 2014 στον όμιλο εταιρειών Costa Navarino ως τέταρτος ισότιμος μέτοχος.
Σημειώνεται ότι στις 11 Μαρτίου 2016 πάνω από 30 ήταν οι ενδιαφερόμενοι που παρέλαβαν φάκελο από τη Citigroup Global Markets, στην οποία ανατέθηκαν οι διαδικασίες για την πώληση του ξενοδοχείου. Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι στην τελική φάση να έχουν παραμείνει πέντε ενδιαφερόμενοι και η ολοκλήρωση της διαδικασίας να πραγματοποιηθεί μέχρι τον προσεχή Ιούλιο.

Τι αναφέρει η Aegean

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» η εταιρεία ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. ενημερώνει ότι ουδέποτε εξέφρασε ενδιαφέρον, ούτε έχει λάβει μέρος, είτε άμεσα είτε ως μέρος κάποιου άλλου μετοχικού σχήματος στην διαγωνιστική διαδικασία που έχει προκηρύξει η Alpha Bank για την διάθεση του Athens Hilton. Συνεπώς το εν λόγω δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σε σχέση με το ενδιαφέρον της Eταιρείας σε αυτήν την διαδικασία για την απόκτηση του Αthens Hilton.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ