Πρόστιμο 5,1 δισ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η Goldman Sachs στην αμερικανική κυβέρνηση για τη συμμετοχή της στη φούσκα των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου (subprime loans) και το «σκάσιμο» της αγοράς (subprime market), που οδήγησε στη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση του 2008.
Η γιγαντιαία τράπεζα της Wall Street παραδέχθηκε ότι το διάστημα 2005-2007 είχε στραφεί από τις αγορές ομολόγων υψηλής ποιότητας και εξασφάλισης σε τίτλους που στηρίζονταν σε πιστώσεις οι οποίες η τράπεζα γνώριζε ότι είχαν αμφίβολες εγγυήσεις και υψηλό ρίσκο.
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το πρόστιμο δεν είναι εξοντωτικό για την Goldman Sachs, καθώς εδώ και μήνες είχε αυξήσει τις προβλέψεις της και είχε βάλει περισσότερα χρήματα στην άκρη για να καλύψει μελλοντικά πρόστιμα.
Την ικανοποίησή του για τη ρύθμιση εξέφρασε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Παρά ταύτα, σύμφωνα με τον ξένο τύπο, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν τόσο στην Goldman Sachs όσο και σε άλλες τράπεζες της Wall Street που συνεισέφεραν στη φούσκα της subprime market δεν έχουν κατευνάσει την οργή εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών, που θεωρούν ότι τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών αυτών έμειναν εντελώς ατιμώρητα ή «έπεσαν στα μαλακά» και ως εκ τούτου δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Η δημοτικότητα υποψηφίων όπως του σοσιαλιστή Μπέρνι Σάντερς, από την πλευρά των Δημοκρατικών, και του λαϊκιστή Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, αποδεικνύουν εν μέρει το αίσθημα αδικίας που διακατέχει μεγάλο μέρος των Αμερικανών πολιτών»
, γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική «Figaro».