H DHL είναι μέρος του παγκοσμίως ηγετικού ομίλου στον τομέα των ταχυδρομικών μεταφορών και logistics Deutsche Post DHL και εκπροσωπείται σε περισσότερες από 220 χώρες.
Στην Ελλάδα η DHL δραστηριοποιείται στον κλάδο των ταχυμεταφορών (courier) από το 1978.
Ενα ξεχωριστό στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας της DHL είναι το κυρίαρχο αίσθημα ότι όλοι οι εργαζόμενοι αποτελούν ισότιμα μέλη μιας ενωμένης οικογένειας και έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν άμεσα με τα στελέχη της ανώτατης διοίκησης ανά πάσα στιγμή.
Η εταιρεία δείχνει τη φροντίδα της προς τους εργαζομένους με μια σειρά από παροχές, όπως, ιατρικοφαρμακευτικό πρόγραμμα υγείας και ζωής, πλήρως επιδοτούμενο και για τις οικογένειές τους (σύζυγοι και παιδιά) και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για όλους τους εργαζομένους, στο οποίο η εταιρεία καταθέτει κάθε μήνα το 4% του μεικτού μηνιαίου μισθού τους. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό το πρόγραμμα αποκτά ο εργαζόμενος μόλις συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο εργασίας του στην DHL. Επίσης η εταιρεία προσφέρει διατακτικές φαγητού (80 ευρώ μηνιαίως).
Στην DHL Express υπάρχουν και χρηματοδοτούνται πολλές αθλητικές ομάδες εργαζομένων, όπως ομάδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, ομάδα πινγκ πονγκ, ομάδα τριάθλου –που συμμετέχει σε οργανώσεις ανά την Ελλάδα -, καθώς και μια μεγάλη ομάδα δρομέων (200 άτομα), την οποία προπονεί η πανελληνιονίκης Ντενίζ Δημάκη, και τα μέλη της συμμετέχουν στα 5 & 10 χλμ., στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας, στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και στον Νυχτερινό Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης. Και να μην παραλείψουμε την ομάδα των cheerleading, η οποία συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διοργανώνει η DHL στο Βέλγιο.
Στην εταιρεία έχει δημιουργηθεί και μουσική μπάντα, με την ονομασία DHL Band, στελεχωμένη από εργαζομένους που κάνουν εμφανίσεις σε εκδηλώσεις της εταιρείας. Τον Δεκέμβριο του 2015 η μπάντα πήγε στο εξωτερικό, όπου προκρίθηκε στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού «DHL’s got Talent».
Η εταιρεία δεν παραλείπει να διοργανώνει εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια, όπως σινεμά Χριστουγέννων για τα παιδιά των εργαζομένων, αποκριάτικο παιδικό πάρτι, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, και για έξι παιδιά εργαζομένων ετησίως, κατόπιν κλήρωσης, συμμετοχή σε παιδικές κατασκηνώσεις.
Η εταιρεία έχει καθιερώσει παγκοσμίως τον θεσμό «Ολοι σαν ένας – As one». Ο θεσμός αυτός περιλαμβάνει εκδηλώσεις εντός και εκτός εργασιακού χώρου, όπως το BBQ event Seniors Grill for You, όπου τα μέλη της ανώτατης διευθυντικής ομάδας (senior management team) ψήνουν για το προσωπικό της εταιρείας σε εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, διαγωνισμό τμημάτων σε εξωτερικές δραστηριότητες όπως bowling, kart, μεξικάνικη βραδιά με διαγωνισμό λάτιν χορών και άλλα.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η DHL, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των εργαζομένων της, χορηγεί στο τέλος του έτους επιπλέον δώρο 100 ευρώ σε όλους τους υπαλλήλους, ως ένδειξη εκτίμησης για την επίτευξη του στόχου της κερδοφορίας της εταιρείας. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι προτεραιότητα για την DHL. Η εταιρεία μεριμνά για ιδρύματα με παιδιά, στην τοπική κοινωνία, και ανταποκρίνεται σε προτάσεις των εργαζομένων της για στήριξη κοινωνικών ομάδων.


Κάτια Λαμπροπούλου, Νομική σύμβουλος και διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας
«Είμαστε μια μεγάλη παγκόσμια οικογένεια»

H εταιρεία μας συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό του Great Place to Work και είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι που κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση στη μεγάλη κατηγορία. Ηταν για μας μια επιβράβευση αλλά και μια επιβεβαίωση ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Είναι φιλοσοφία και στρατηγική της εταιρείας μας να είμαστε εργοδότης επιλογής για τους εργαζομένους μας και να στοχεύουμε στη συνεχή ικανοποίηση και παρακίνηση του ανθρώπινου δυναμικού μας. Αυτό που χαρακτηρίζει την εταιρική μας κουλτούρα είναι ότι είμαστε μια μεγάλη παγκόσμια οικογένεια, πολύ δεμένη τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Στην Ελλάδα το αποδείξαμε έμπρακτα στον κόσμο μας κατοχυρώνοντας μισθούς και επιδόματα όταν αυτά είχαν καταργηθεί ή μειωθεί, τηρώντας τις υποχρεώσεις μας πάντα στην ώρα τους, χωρίς καμία καθυστέρηση, ακόμα και όταν έκλεισαν οι τράπεζες, αλλά και στηρίζοντας στις δύσκολες προσωπικές στιγμές του καθενός. Η ανώτατη διοίκηση είναι καθημερινά δίπλα στους εργαζομένους με στόχο την ανοιχτή και αμφίδρομη επικοινωνία. Ολοι μαζί δουλεύουμε σκληρά για την ικανοποίηση του πελάτη και όλοι μαζί γιορτάζουμε έντονα τις επιτυχίες μας με βραβεύσεις, εκδηλώσεις, αθλητικές δραστηριότητες και οικογενειακές εκδηλώσεις που μας φέρνουν πιο κοντά.
Οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης επίσης είναι κάτι που ενώνει τη μεγάλη μας οικογένεια. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε το μεγάλο παγκόσμιο εσωτερικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρείας μας που έχει αναδείξει τους εργαζομένους μας σε διεθνείς πιστοποιημένους ειδικούς στον χώρο των ταχυμεταφορών, στοχεύοντας στη συνεχή ανάπτυξη των συναδέλφων μας ώστε να μπορούν να εκπληρώνουν την εταιρική υπόσχεσή μας στον πελάτη: «Excellence Simply Delivered».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ