Ο Ομιλος Εταιρειών Epsilon Net AE δραστηριοποιείται από το 1999 στον τομέα της πληροφορικής μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Epsilon Software, στον τομέα της δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου στο Διαδίκτυο μέσω της θυγατρικής Epsilon Network, και στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω της θυγατρικής Epsilon Training.
Η Epsilon Net έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας εργαζομένων (~31 έτη). Κατά την τελευταία 3ετία ο αριθμός του προσωπικού αυξήθηκε κατά 50% και το 2015, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 18% (αριθμοί Νοεμβρίου 2015).
Η εταιρεία έχει επιλέξει τον δρόμο της ανάπτυξης και για αυτό το 93% των εργαζομένων της αμείβεται με μισθό μεγαλύτερο του κατώτατου νομοθετημένου μισθού. Επιπλέον, το 67% των εργαζομένων έχουν λάβει αύξηση αποδοχών (12%-15%) κατά την τελευταία διετία, ενώ πάνω από το 40% έλαβαν το 2015 αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους κατά μέσο όρο 20%. Επίσης, πάνω από το 80% των εργαζομένων έχουν λάβει bonus ή πριμ παραγωγικότητας.
Για την Epsilon Net είναι ιδιαίτερα σημαντικές η αναγνώριση και η επιβράβευση των προσπαθειών του προσωπικού για εξαιρετικά εταιρικά αλλά και προσωπικά αποτελέσματα και έτσι έχουν καθιερωθεί συγκεκριμένα προγράμματα αλλά και ξεχωριστές πρωτοβουλίες και παροχές, όπως tablets για τον εργαζόμενο του μήνα και ταξίδι σε τουριστικούς προορισμούς για τον εργαζόμενο του έτους.
Βασική επιδίωξη είναι ο κάθε εργαζόμενος να νιώσει ότι ανήκει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που η διοίκηση είναι κοντά του και νοιάζεται στην πράξη για την υγεία του. Γι’ αυτό τον λόγο παρέχεται Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα μέλη της οικογενείας τους, το οποίο πέρυσι έκαναν χρήση πάνω από το 50% των εργαζομένων.
H Epsilon Net, θέλοντας να παρέχει επιπλέον βοήθεια στα μέλη της που είναι και γονείς, ειδικά για τις ημέρες που κλείνουν τα σχολεία, ανέλαβε την πρωτοβουλία να έρθει σε επικοινωνία με επιλεγμένες παιδικές κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής για να εξασφαλίσει ειδικές τιμές για τους εργαζομένους της. Για κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις ανέλαβε πλήρως το κόστος της συνδρομής. Η εταιρεία προσφέρει επίσης σχολικά είδη για τα παιδιά των εργαζομένων, δίνει δώρα γάμου και γέννησης τέκνου από 300 ως 1.000 ευρώ.
Μια σειρά δραστηριοτήτων εντείνουν τη φιλική ατμόσφαιρα και το αίσθημα συντροφικότητας. Ετσι, για παράδειγμα, η ομάδα μπάσκετ της Epsilon Net συμμετέχει επίσημα στο Πρωτάθλημα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται ιδιαίτερα με barbeque (Θεσσαλονίκη) και μπουφέ (Αθήνα), γίνεται ετήσιος χορός στην αρχή κάθε έτους και κοπή βασιλόπιτας εκτός εταιρείας, διοργανώνονται εορταστικά πάρτι την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα γραφεία, με δώρα για τα παιδιά των υπαλλήλων, barbeque party κάθε καλοκαίρι, εορτασμός γενεθλίων κάθε υπαλλήλου με τούρτα-έκπληξη από τους συναδέλφους του τμήματος, δωρεάν εισιτήρια διαρκείας για αγώνες ποδοσφαίρου.
Επειτα από αίτημα πολλών, και με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης, η οποία στήριξε ενεργά την προσπάθεια αναλαμβάνοντας το κόστος όλων των συμμετοχών, 90 συνολικά εργαζόμενοι έλαβαν μέρος στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος 2015).
Βασιλική Αναγνώστου, Γενική διευθύντρια και αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος στην Epsilon Net
«Η νέα διάκριση ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη»

Στην οικογένεια της Epsilon Net είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εταιρεία μας διακρίνεται στον θεσμό του Best WorkPlaces, κατακτώντας την τρίτη θέση στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Η αναγνώριση αυτή αποτελεί εξαιρετική τιμή για όλους εμάς στην Epsilon Net και συνάμα επιβεβαίωση της εταιρικής φιλοσοφίας που ακολουθείται πιστά εδώ και 20 χρόνια που θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο.
Μέσα από τη δεύτερη συνεχόμενη διάκριση για την εταιρεία, οι άνθρωποί της αναδεικνύουν την προσπάθεια που καταβάλλουμε προς τη συνεχή βελτίωσή μας ως ενός «ανθρώπινου» εργασιακού περιβάλλοντος και όχι μόνο παραγωγικού. Την ίδια στιγμή βέβαια αυτή η νέα διάκριση ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη για το τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων της Epsilon Net, διότι ενισχύει ακόμη περισσότερο την ευθύνη που έχουμε απέναντί τους να διατηρούμε αυτό το ανθρώπινο περιβάλλον μολονότι η εταιρεία αναπτύσσεται αλματωδώς.
Βέβαια, στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, κεφαλαιώδη σημασία έχει διατελέσει ένα βασικό συστατικό της εταιρικής κουλτούρας της Epsilon Net που επιμελώς έχουμε καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια: έχουμε μάθει να «ακούμε» όλους τους συνεργάτες μας στην καθημερινότητά μας.
Αυτή η ικανότητα λοιπόν μας έχει μάθει να ακούμε όλους τους εργαζομένους της Epsilon Net και πάντα να λειτουργούμε με γνώμονα την ικανοποίησή τους σε όλα τα επίπεδα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ