Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης ΑΕ ιδρύθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων σουπερμάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα και απασχολεί γύρω στους 6.300 εργαζομένους. Καλύπτει γεωγραφικά όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, από τους νομούς της Στερεάς Ελλάδος την Εύβοια και τη Φθιώτιδα, καθώς και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο και Χίο με 241 supermarket και 19 cash & carry (χονδρικής), κατανεμημένα σε διάφορα αστικά κέντρα και μη. Η εταιρεία έχει επίσης και 3 πρατήρια βενζίνης.
Η επιτυχημένη ως τώρα πορεία της εταιρείας απορρέει σε σημαντικό βαθμό από το οικογενειακό περιβάλλον που έχει καταφέρει να δημιουργήσει και το αισθάνονται όλοι οι εργαζόμενοι, παρά το μέγεθος της εταιρείας. Οι βραβεύσεις της εταιρείας, τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο, εμπνέουν τους εργαζομένους και τους κάνουν υπερήφανους, καθώς αισθάνονται ότι αποτελούν μέλη μιας από τις καλύτερες ελληνικές εταιρείες.
Στα εκπαιδευτικά προγράμματα που γίνονται για όλους τους εργαζομένους δίνεται έμφαση στην εμψύχωση των εργαζομένων, παραθέτοντας παραδείγματα εξέλιξης εργαζομένων που ξεκίνησαν από χαμηλά (εργάτες αποθήκης, πωλητές, πωλήτριες), ακόμη και άτομα που πήγαν στην εταιρεία για να κάνουν την πρακτική τους και εξελίχθηκαν σε προϊσταμένους τμημάτων, υποδιευθυντές, διευθυντές, περιφερειακούς διευθυντές, υπεύθυνους αγορών κ.ά. Επίσης, υπάρχουν πολλά παραδείγματα εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται έπειτα από πολυετή υπηρεσία στην εταιρεία, δίνοντας το μήνυμα ότι η εταιρεία σέβεται την προσφορά των εργαζομένων της και συνεργάζεται μαζί τους ως τη συνταξιοδότησή τους.
Η εταιρεία είναι πάντα κοντά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης των εργαζομένων, τόσο σε προβλήματα υγείας των ιδίων όσο και των οικογενειών τους, βοηθώντας ηθικά και υλικά. Οι εργαζόμενοι αισθάνονται την εταιρεία και τη διοίκησή της ότι βρίσκεται κοντά τους και θα τους συμπαρασταθεί σε κάθε δύσκολή στιγμή. Πολλά είναι εξάλλου τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτή την αίσθηση.
Η εταιρεία δεν μείωσε μισθούς σε κανέναν εργαζόμενο, παρ’ όλο που η τελευταία κλαδική σύμβαση εργασίας προέβλεπε μείωση μισθών 6,5%. Οι νέες προσλήψεις γίνονται με υψηλότερους μισθούς συγκριτικά με αυτούς που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης λειτουργεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εδώ και 22 χρόνια η Τράπεζα Αίματος Μασούτης για το προσωπικό της εταιρείας και κάθε χρόνο πραγματοποιούνται δύο αιμοδοσίες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Η εταιρεία πέρυσι οργάνωσε τον καθαρισμό των παραλιών Ν. Καλλικράτειας Χαλκιδικής, Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής και Ραψάνης Καβάλας, με την αθρόα συμμετοχή των εργαζομένων της από τα καταστήματα αυτών των περιοχών.
Θωμάς Χρήστου, Διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων στη Διαμαντής Μασούτης ΑΕ
«Αποδεικνύει ότι η προσπάθειά μας έχει αποτελέσματα»

H διάκριση της Διαμαντής Μασούτης ΑΕ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στα βραβεία Best Workplaces 2016 και η κατάκτηση της τέταρτης θέσης μάς κάνει όλους στην εταιρεία υπερήφανους. Αποδεικνύει ότι η προσπάθειά μας για ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον έχει αποτελέσματα και διάρκεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διακρίσεις μας στα βραβεία αυτά σημειώνονται σε περίοδο οικονομικής κρίσης της χώρας, όπου δοκιμάζονται έντονα οι σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων και αναδεικνύονται αυτές που έχουν πιο σταθερές βάσεις. Η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ είναι μια εταιρεία αμιγώς ελληνική και οικογενειακή. Το 2016 συμπληρώνει 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ελληνική αγορά και αριθμεί 260 καταστήματα. Παρά τη συνεχόμενη και δυναμική της ανάπτυξη, καταφέρνει να διατηρεί τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της και να αποπνέει ασφάλεια και σιγουριά στους ανθρώπους της. Η συνέπεια στις πληρωμές, οι προοπτικές εξέλιξης, η συνεχής εκπαίδευση, η κατανόηση των προσωπικών αναγκών, το πιστοποιημένο ασφαλές περιβάλλον εργασίας, οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η εταιρική κουλτούρα γενικά έχουν κατατάξει τη Διαμαντής Μασούτης ΑΕ μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Οι εργαζόμενοι είναι υπερήφανοι που εργάζονται στην εταιρεία και το δείχνουν με την εργατικότητα και την αφοσίωσή τους, κάτι που αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα των βραβείων Best Workplaces. Η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ εδώ και χρόνια πρεσβεύει ότι «η δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας», άρα μαζί αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία τις προκλήσεις ενός ραγδαία μεταβαλλόμενου εξωτερικού περιβάλλοντος. Φυσικά, εμπνευστής και οδηγός σε αυτή την προσπάθεια παραμένει ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Διαμαντής Μασούτης, που με το ήθος και την προσωπικότητά του εμπνέει τους νεότερους στον επαγγελματισμό και στην ομαδική δουλειά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ