Η MARS GROUP στην Ελλάδα αποτελείται από τη MARS Hellas και τη Royal Canin Hellas και δραστηριοποιείται σε 4 επιχειρηματικούς τομείς: Σοκολάτα, τσίκλα, είδη διατροφής και προϊόντα για σκύλους και γάτες.
Εδώ και 100 χρόνια περίπου, με γνώμονα τις 5 θεμελιώδεις αρχές της, οι οποίες είναι: η ποιότητα, η υπευθυνότητα, η αμοιβαιότητα, η αποτελεσματικότητα και η ελευθερία, η εταιρεία έχει καλλιεργήσει ένα οικογενειακό εργασιακό κλίμα όπου όλοι οι εργαζόμενοι αποκαλούνται «Συνεργάτε».
Οι αρχές του ομίλου γίνονται πράξη στην καθημερινότητα των εργαζομένων, ακόμη και στα πιο απλά πράγματα, ενώ η εταιρεία με διαφορετικούς και καινοτόμους τρόπους προσπαθεί να δείξει ότι όλοι μαζί μπορούν να καταφέρουν τα πάντα ως ομάδα.
Εάν επισκεφθείτε την εταιρεία θα δείτε στους χώρους της ένα τεράστιο κολάζ «Wall of Fame» όπου αντικατοπτρίζονται οι 5 αρχές της και δημιουργήθηκε από τους εργαζόμενούς της στο ετήσιο συνέδριο πωλήσεων της εταιρείας το 2015, το οποίο είχε ως θέμα διάσημους υπερήρωες.
Στη MARS, κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για να γιορτάσουν και να μοιραστούν τις νίκες τους. Η κουλτούρα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα φιλική και αυτό φαίνεται και στις «Γωνιές Ενέργειας» που έχουν δημιουργηθεί οι εργαζόμενοι μπορούν να χαλαρώσουν παίζοντας κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι.
H αναγνώριση της προσπάθειας των εργαζομένων και των νέων καινοτόμων ιδεών είναι καθημερινή και συνδυάζεται με βραβεία, δώρα, γιορτές, τιμητικές πλάκες, ticket restaurant και ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η εταιρεία φροντίζει τους ανθρώπους προσφέροντάς τους ευελιξία στο ωράριο εργασίας, ιδιωτικό ιατροφαρμακευτικό και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, χρηματοδότηση για γυμναστήριο, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, δώρο γάμου, έξτρα ημέρες άδεια, φρούτα στους χώρους των γραφείων, καθώς και σχολικά είδη για τα παιδιά τους. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι δεν χάνουν τις επίσημες αργίες αν πέσουν Σαββατοκύριακο καθώς μεταφέρονται για κάποια κοντινή Δευτέρα ή Παρασκευή.
Η διασκέδαση και το καλό συναδελφικό κλίμα παίζουν σημαντικό ρόλο στον όμιλο. Πέρα από το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο πάρτι, οι εργαζόμενοι περνούν ευχάριστα, με διαγωνισμούς μαγειρικής, αποκριάτικα πάρτι, βραδιές ράγκμπι σε μπαρ, φέρνοντας το κατοικίδιό τους ή τα παιδιά τους στο γραφείο, πηγαίνοντας σε «team building» εκδρομές ή σε κάποιο ταξίδι όλοι μαζί.
Πολύ σημαντικό ρόλο για τη MARS Group και τους συνεργάτες της διαδραματίζει και το ενδιαφέρον της για τον συνάνθρωπο. Το 2015, η εταιρεία σε συνεργασία με το ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων) και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας προετοίμασε 1.200 μερίδες φαγητό για μια ημέρα για το συσσίτιο, ενώ πραγματοποίησε και 4 ευχές παιδιών για τη ΜΚΟ «Make A Wish». Επιπρόσθετα, η εταιρεία προσφέρει και ένα Πρόγραμμα Υποτροφιών για φοιτητές κτηνιατρικών σπουδών και έχει ενεργό δράση στην προστασία των αδέσποτων ζώων.


Θωμάς Χαραλαμπόπουλος, Γενικός διευθυντής στη Mars Hellas
«Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας και επενδύουμε σε αυτούς»

Οταν σε μια εταιρεία το μεγαλύτερο κεφάλαιο αποτελούν οι άνθρωποί της, τότε τα αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακά. Η MARS, η οποία εκπροσωπείται από τις εταιρίες MARS HELLAS και ROYAL CANIN HELLAS, κατέκτησε την 1η θέση στην ετήσια λίστα με τις «Εταιρείες με τα Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Ελλάδα για το 2016» (BEST WORK PLACES 2016) στην κατηγορία των εταιρειών που απασχολούν 50 έως 250 εργαζομένους, μετά από 5 συνεχή έτη βραβεύσεων. Διάκριση κάθε άλλο παρά τυχαία. Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, γεμάτο προκλήσεις και ανατροπές, η MARS καταφέρνει να κάνει τη διαφορά με προϊόντα παγκόσμιας εμβέλειας που είναι σήμερα ανάμεσα στα αγαπημένα brands των ελλήνων καταναλωτών, όπως σοκολάτες Mars®, Snickers®, Twix®, Bounty®, M&M’s®, Maltesers®, Milky Way®, τροφές για κατοικίδια Royal Canin®, Pedigree®, Whiskas®, Sheba®, Cesar®, Nutro® Catisfaction®, CATSAN®, τσίκλες Orbit® και 5® και ρύζι και σάλτσες Uncle Ben’s®, Dolmio®. Μία επιτυχία που έρχεται ως αποτέλεσμα μιας δυναμικής ομάδας που λειτουργεί με άξονα τις 5 βασικές αρχές της MARS: υπευθυνότητα, ποιότητα, αποτελεσματικότητα, ελευθερία και αμοιβαιότητα. Αυτές μάς έχουν καθοδηγήσει τα τελευταία 100 χρόνια και αυτό αποδεικνύει ότι έχουν διατηρηθεί ανεξίτηλες στον χρόνο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι διαφέρουμε από τις υπόλοιπες εταιρείες. Ως μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, οι συνεργάτες μας απολαμβάνουν ασυνήθιστα επίπεδα ελευθερίας που κάνει την εταιρεία μας ταχύτερη και πιο ευέλικτη. Κάνουμε όμως και κάτι περισσότερο: εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας και επενδύουμε σε αυτούς γιατί αυτοί είναι που κάνουν τη διαφορά. Η 1η θέση μάς κάνει όλους υπερήφανους. Γιατί δεν υπάρχει καλύτερη επιβράβευση από αυτή που έρχεται από τους δικούς σου ανθρώπους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ