Η Data Communication AE ιδρύθηκε το 1987 και δραστηριοποιείται στον κλάδο εφαρμογών Λογισμικού με αντικείμενο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και σε λογιστικά γραφεία. Συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών πληροφορικής όσον αφορά τις εγκαταστάσεις επιχειρησιακού λογισμικού.
Η εταιρεία, αν και αναπτύσσεται σταθερά και αυξάνει το προσωπικό της τα τελευταία χρόνια, έχει διατηρήσει ένα εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον και μια οικογενειακή ατμόσφαιρα μεταξύ των εργαζομένων σε όλα τα τμήματα και τις ιεραρχικές βαθμίδες. Για να κρατηθούν αναλλοίωτες οι εταιρικές αξίες (φιλικότητα, αξιοπιστία, ποιότητα, καινοτομία, συνέπεια), τα στελέχη που εντάσσονται στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού εκπαιδεύονται απευθείας από τα τρία ανώτατα διευθυντικά στελέχη προκειμένου να μεταδοθούν αυτούσιες και διά του παραδείγματος η φιλοσοφία και οι αξίες της εταιρείας.
Η έμπνευση και η εμψύχωση των εργαζομένων είναι μια διαρκής διαδικασία στην εταιρεία. Ενα πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι στον κοινόχρηστο χώρο της τραπεζαρίας διαμορφώθηκε ένα κομμάτι του τοίχου όπου με το σύνθημα «Κόλλα το!» παροτρύνει όλους τους εργαζομένους να μοιραστούν μεταξύ τους ευχαριστήρια ή/και συγχαρητήρια σημειώματα, είτε απευθύνοντάς τα ο ένας στον άλλον είτε μεταφέροντας σχόλια πελατών.
Η εταιρεία αναγνωρίζει την καθημερινή προσπάθεια αλλά και τις εξαιρετικές επιδόσεις των στελεχών της, εφαρμόζοντας πρακτικές επιβράβευσης. Σημαντικά επιτεύγματα συναδέλφων επιβραβεύονται μέσω της δημοσίευσής τους στο εταιρικό Newsletter της εταιρείας, «DC Μαζί». Ενας συνήθης τρόπος επιβράβευσης είναι μέσω επιπλέον ημερών αδείας. Οι διακρίσεις γιορτάζονται με μικρότερες ή μεγαλύτερες εκδηλώσεις: από μια μικρή γιορτή με γρήγορα snacks/πίτσες στα γραφεία μέχρι οργανωμένες εταιρικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων και των οικογενειών τους. Ενθαρρύνοντας τη διαμόρφωση φιλικής ατμόσφαιρας, η εταιρεία διοργανώνει επίσης για τους εργαζομένους της τουρνουά τάβλι.
Η Data Communication, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη των στελεχών της, επενδύει στην εκπαίδευσή τους χρηματοδοτώντας μέρος ή το σύνολο της παρακολούθησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η εταιρεία συχνά στηρίζει και αναπτύσσει εργαζομένους μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης προκειμένου να αναλάβουν διευθυντικές θέσεις.
Υπάρχει ειλικρινές ενδιαφέρον για τον εργαζόμενο, το οποίο αποτυπώνεται σε πρακτικές όπως είναι η παροχή πέντε συνολικά ημερών μετ’ αποδοχών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή ασθένειας χωρίς πιστοποιητικό γιατρού, μία ημέρα επιπλέον άδεια μετ’ αποδοχών για τους νέους πατέρες, δώρο γάμου, δώρο γέννησης τέκνου, δώρο βάφτισης, επίσκεψη διατροφολόγου στα γραφεία για δωρεάν μέτρηση βάρους, λιπομέτρηση και παροχή διατροφικών συμβουλών, οργάνωση εταιρικής ομάδας ποδοσφαίρου κ.ά. Η εταιρεία μεριμνά για την υγεία των ανθρώπων της, πραγματοποιώντας δωρεάν εμβολιασμό για την προφύλαξη από τη γρίπη. Επιπλέον οι εργαζόμενοι έχουν στη διάθεσή τους ειδικό εξοπλισμό για τη μέτρηση των βασικών δεικτών της υγείας τους (π.χ. ζάκχαρο).
Προκειμένου να διευκολυνθούν οικονομικά οι γονείς αλλά και να ενισχυθεί η περιβαλλοντική συνείδηση, η εταιρεία ξεκίνησε πέρυσι μια δράση κατά την οποία φέρνει σε επαφή όσους εργαζομένους έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία για να ανταλλάσσουν μεταξύ τους σχολικά βιβλία, βοηθήματα καθώς και βιβλία ξένων γλωσσών.


Ζωή Δουζένη, Executive Vice President & HR Director, Data Communication
«Οι άνθρωποί μας η κινητήριος δύναμη της εταιρείας»

Για όλους εμάς στην Data Communication, η διάκριση για πέμπτη φορά στα Best Workplaces είναι πολύ σημαντική και μας δίνει μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια. Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση των συνεχών προσπαθειών μας για ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας και επιβεβαίωση του μότο μας «Ερχόμαστε στη δουλειά με χαμόγελο». Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην έρευνα (σε ποσοστό 100%) είναι ένα επιπλέον δείγμα του καλού κλίματος και της εμπιστοσύνης όλων προς την εταιρεία. Οι άνθρωποί μας είναι η κινητήριος δύναμη της εταιρείας. Εχουμε πετύχει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και αξιοκρατικό περιβάλλον εργασίας μέσα στο οποίο όλοι μπορούν να εξελιχθούν. Η προεξόφληση της μισθοδοσίας τρεις φορές μέσα στο 2015, λόγω των αβέβαιων οικονομικών συνθηκών, καθώς και η μη μείωση μισθών παρά τα capital controls δημιουργούν αίσθημα σιγουριάς και εμπιστοσύνης, που ενισχύεται από την αναπτυξιακή μας πορεία και την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 18,3%. Στους ανθρώπους μας παρέχουμε πρόγραμμα φροντίδας υγείας, δώρο γάμου, δώρο γέννησης τέκνου και επιπλέον ημέρες άδειας. Ενισχύουμε το δέσιμο της ομάδας με team building δραστηριότητες, όπως συμμετοχή στα δωμάτια απόδρασης του Athens Clue, διοργάνωση τουρνουά τάβλι, εορταστικών εκδηλώσεων, συμμετοχή σε αγώνες εργασιακού αθλητισμού. Επιπλέον, αναπτύσσουμε το αίσθημα του εθελοντισμού μέσα από δράσεις όπως εθελοντική αιμοδοσία, συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων για τους πρόσφυγες, αναδοχή παιδιών μέσω της Action Aid, εταιρικά bazaars για ενίσχυση οργανισμών, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, το Αναρρωτήριο Πεντέλης κ.ά. Από το 1987 οι άνθρωποί μας αποτελούν την ψυχή της εταιρείας, συμβάλλοντας με την αφοσίωση, τον ενθουσιασμό και τον ζήλο τους στην ανάπτυξη της Data Communication. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ