H Enartia «γεννήθηκε» το 2004 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σήμερα έχει πάνω από 60.000 πελάτες σε 105 χώρες και συνολικά 112.000 χρήστες των υπηρεσιών της. Το Papaki και η Top.Host που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Enartia είναι από τις γνωστότερες εταιρείες παροχής web hosting, domain names και υπηρεσιών Διαδικτύου στην Ελλάδα. Η ανάπτυξή της σε σχέση με το μέγεθός της είναι πολύ μεγάλη. Τον περασμένο χρόνο 13 νέα άτομα μπήκαν στον οργανισμό.
Οταν ένα νέο μέλος έρχεται στην ομάδα της Enartia, η εταιρεία κανονίζει μια ειδική φωτογράφιση στους χώρους της με ένα θέμα που προβάλλει και αναδεικνύει το πόσο σημαντικός είναι ο νέος συνάδελφος. Συνήθως φωτογραφίζουν τον κάθε νεοεισερχόμενο μόνο του, πέρυσι όμως με 13 νέα άτομα έκαναν μια ομαδική φωτογράφιση της νέας ομάδας!
Στην Enartia θέλουν όλοι οι εργαζόμενοι να είναι χαρούμενοι και υγιείς. Γι’ αυτό έχουν σχεδιάσει και εφαρμόσει το πρόγραμμα «Move well – Eat well – Feel well».
Στο πλαίσιο αυτό έχουν σχεδιασθεί και εφαρμοσθεί πολλές ενέργειες: εκδρομή – πεζοπορία μαζί με τις οικογένειες των εργαζομένων στο Φαράγγι Πατσού στο Ρέθυμνο, ομαδικές εξορμήσεις για paintball, τραπέζι πινγκ πονγκ στον χώρο εργασίας, δυνατότητα να χαλαρώσουν με τη βοήθεια ειδικού με μια συνεδρία μασάζ ή ρεφλεξολογίας εν ώρα εργασίας. Την περασμένη άνοιξη διοργανώθηκε το πρώτο ενδοεταιρικό τουρνουά πινγκ πονγκ στα γραφεία με συμμετοχή 16 μελών της εταιρείας, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο οι εργαζόμενοι διασκέδασαν σε «δωμάτια απόδρασης» (escape rooms).
Στην Enartia βρίσκουν συχνά ευκαιρίες να γιορτάζουν και, όπως λένε, να «γεμίζουν τις μπαταρίες» και να έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους. Κάθε χρόνο διοργανώνεται ολοήμερο καλοκαιρινό beach party με team building παιχνίδια, χαλάρωση και πολύ χορό. Ολα τα έξοδα καλύπτονται από την Enartia, αλλά την πρωτοβουλία για όλη τη διοργάνωση την έχουν τα μέλη του οργανισμού. Ολη η εταιρεία ενημερώνεται για το beach party με ειδικά σχεδιασμένες προσκλήσεις που φτιάχνει μία από τις ομάδες, ενώ παράλληλα δημιουργούνται διαφορετικές ομάδες για κάθε ανάγκη του πάρτι: ομάδα μουσικής, ομάδα ποτών, ομάδα εύρεσης χώρου, ομάδα καθαρισμού, παιχνιδιών κ.τ.λ. Η διαδικασία της διοργάνωσης είναι και αυτή μέρος της διασκέδασης.
Ολοι οι εργαζόμενοι σε όλα τα τμήματα της εταιρείας έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια, ενδοεταιρικά και εξωτερικά, εκπαιδευτικά αλλά και πιο εναλλακτικά (όπως, π.χ., το Lego serious play), συνέδρια, ομιλίες και εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ