Στην Αττική βρίσκεται μία ομάδα νεαρών συμβούλων του Grow Greek Tourism Online, προκειμένου να εξηγήσουν στους επαγγελματίες του τουρισμού τα οφέλη του διαδικτύου και να τους εκπαιδεύσουν στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων μέσω εξατομικευμένων εκπαιδεύσεων και ομαδικών σεμιναρίων.
Πρόκειται για τη συνεργασία της Google με το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας το 2014 και το 2015, όπου περισσότερες από δέκα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν σε διαδικτυακά εργαλεία, εφέτος το πρόγραμμα ενισχύεται με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων περισσότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google για το 2015, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία είναι οι χώρες που ψάχνουν περισσότερο για την Αττική. Η διαμονή και οι αερομεταφορές είναι οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις για τουριστικά προϊόντα και οι μονοήμερες εκδρομές, οι ξεναγήσεις και η πεζοπορία στην Αθήνα είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων αναζητήσεων δραστηριοτήτων. Επίσης, υψηλά είναι τα επίπεδα αναζητήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι ενδιαφερόμενοι για μία δωρεάν εξατομικευμένη εκπαίδευση στον χώρο τους με τους Online Advisors στην Αττική μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, καταχωρώντας το e-mail τους εδώ. Ακόμη, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε ένα από τα ομαδικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν (31/3, 12/4, 12/5, 06/06, 22/06) μπορούν να εγγραφούν εδώ.

Για την περαιτέρω διεύρυνση της πρωτοβουλίας, η Google δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό. Μέσα από ένα μεγάλο εύρος θεματολογίας, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε όλα όσα χρειάζονται, από το πώς να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο μέχρι να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι χρήστες μπορούν επιπλέον να επιλέξουν ένα προσαρμοσμένο πλάνο εκμάθησης και να λάβουν, με την ολοκλήρωση του, πιστοποιητικό παρακολούθησης με την υπογραφή της πρωτοβουλίας GGTO και του ΙΑΒ Europe (Interactive Advertising Bureau).