Στα 11,6 εκατ, ευρώ διαμορφώθηκε το 2015 ο κύκλος εργασιών του Ελληνικού Φορέα Επιθεωρήσεων –Πιστοποιήσεων & Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD), κατά το 29ο έτος λειτουργίας του στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η ενίσχυση του τζίρου συνοδεύτηκε με αύξηση μεριδίου αγοράς στους τομείς δραστηριοποίησής του και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη στρατηγική ανάπτυξης που έχει χαραχθεί τα τελευταία χρόνια με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο εξωτερικό, είτε μέσα από τις θυγατρικές του Φορέα είτε μέσω των συνεργασιών με τις αντίστοιχες εταιρίες του Ομίλου TUV NORD σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σάββα Πελτέκη: «Η επιτυχία μας αποτελεί μια ομαδική & συστηματική προσπάθεια προσήλωσης στις ανάγκες των πελατών μας τις οποίες ικανοποιούμε θέτοντας αυστηρά ποιοτικά κριτήρια εργασίας. Σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία ενισχύσαμε την αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και στραφήκαμε στρατηγικά προς το εξωτερικό. Η αναγνωρισιμότητα, το κύρος και η προστιθέμενη αξία των πιστοποιητικών της TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι αποτέλεσμα των άριστων και επαγγελματικών υπηρεσιών και μας καθιστά τη δεδομένη χρονική στιγμή ηγέτιδα δύναμη στη Χώρα».
Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, όλες οι Διευθύνσεις του Φορέα –Πιστοποίηση, Βιομηχανικά, Κτιριακά, Ανελκυστήρες, Αγροτικά & Βιολογικά, Εκπαίδευση, Πιστοποίηση Προσώπων- παρουσίασαν αξιόλογα αποτελέσματα μέσα στο 2015.
Ειδικότερα, η TUV HELLAS (TUV NORD) είναι ο 1ος φορέας στους ελέγχους παιδικών χαρών σε Δήμους όλης της χώρας, κατέγραψε 15% ανάπτυξη στην Πιστοποίηση Υδάτινων Πάρκων και Λούνα Παρκ, παρουσίασε πρώτη τις νέες εκδόσεις των προτύπων ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015 (IRCA approved) εκπαιδεύοντας περισσότερα από 100 άτομα σε δύο μόλις μήνες και ολοκλήρωσε την Πιστοποίηση περισσότερων των 2.500 επαγγελματιών σε πλήθος ειδικοτήτων. Σημαντική ήταν επίσης η ανάπτυξη των θυγατρικών του Φορέα στο εξωτερικό και η συμβολή τους στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη εξωστρεφή Στρατηγική.
Οι TUV CYPRUS, TUV LEBANON & TUV EGYPT υπό τη σκέπη της μητρικής στην Ελλάδα πέτυχαν το 2015 ρεκόρ τζίρου αγγίζοντας τα 2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, στο εξωτερικό οι υπηρεσίες του Φορέα έφθασαν σε ύψος το 20% του ετήσιου τζίρου με έργα ιδιαίτερης βαρύτητας όπως η παροχή υπηρεσιών commssioning (λειτουργικός έλεγχος και έλεγχος παραλαβής) για την κατασκευή δεξαμενών καυσίμων στην περιοχή Salalah στο Ομάν, για λογαριαμό της MINA GROUP, η πιστοποίηση Φ/Β σταθμών στο Πακιστάν, οι επιθεωρήσεις έργων σε Ιορδανία και κράτη Μέσης Ανατολή.